WRP Wepol Racing nastoupí do MS s Webbem a Svobodou

Tým WRP Wepol Racing posílí v mistrovství světa na dva stálé jezdce. Bude mít zastoupení ve třídách Supersport a Supersport300. Po sezoně 2020, která byla pro tým úspěšnou premiérou na úrovni mistrovství světa, se česká stáj rozroste o mladého brněnského závodníka Petra Svobodu. Sezona WSBK by měla začít úvodním podnikem v holandském Assenu v termínu 23. až 25. dubna.

V sezoně 2020 startoval za tým v kategorii Supersport Danny Webb, který s týmem spolupracuje už řadu let. V sezóně 2021 bude spolupráce pokračovat a britský závodník bude sedlat nadále Yamahu R6 připravovanou v týmovém zázemí v Chlumci nad Cidlinou. Webb dokončil sezónu 2020 celkově na jedenáctém místě a v průběhu sezóny své výsledky zlepšoval. Letos by měl těžit ze zkušeností.

Danny Webb (GBR) Supersport –Yamaha R6: „Jsem opravdu šťastný, že budu s týmem WRP Wepol Racing pokračovat i v sezóně 2021. Loni jsme se toho hodně naučili a cítím, že jsem tam, kde potřebuji být, abych podával dobré výsledky. Víme, kde vylepšit motorku a já vím, kde na sobě ještě zapracovat. Nemohu se dočkat této sezóny i boje o TOP5 a pódiová umístění. Těším se i na spolupráci s Petrem Svobodou, který pojede ve třídě Supersport300. Bude to vzrušující rok! Moc děkuji týmu WRP Wepol Racing, že mi poskytl další skvělou příležitost.“

Nově bude startovat ve třídě Supersport300 Petr Svoboda. S týmem spolupracuje třetí sezónu a po loňských výsledcích dostane možnost reprezentovat nejen tým, ale i český motocyklový sport na úrovni mistrovství světa. Svoboda loni ukázal jak v IDM, tak na divokou kartu ve WSSP300, že rychlost mu rozhodně nechybí. V této kubatuře je velmi silná konkurence a Svoboda se i na divokou kartu dokázal v obou závodech kvalifikovat. Čeká ho pár nových okruhů, silní soupeři a souboje o každou desetinku. Tým věří, že to mladého závodníka posune zase o krok dále a těší se na první mistrovské body nejmladšího člena WRP Wepol Racing.

Petr Svoboda (CZE) Supersport300 –Yamaha R3: „Těší mě, že jsem dostal možnost závodit s nejlepšími na světě a je to pro mě velká výzva. Minulou sezónu jsem si s týmem WRP Wepol Racing vyzkoušel dva závody na divokou kartu a dvakrát jsem se kvalifikovat. Na sezónu se moc těším a doufám, že vše začne tak, jak je naplánováno. Děkuji týmu za podporu a důvěru.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist