WorldSSP300 2019 – Předběžný seznam jezdců

Nejnovější šampionát v portfoliu MOTUL FIM Superbike World Championship 2019 je World SSP 300, kde pro letošní ročník dochází k jistým změnám a to zejména z toho důvodu, že je na seznamu rovných 50 závodníků! Tady je třeba upozornit na výraznou českou účast, protože jsou přihlášeni hned tři závodníci z České republiky a to Alexandra Pelikánová, Oliver König a Vojtěch Schwarz.

Úřadující mistryně světa Ana Carrasco v sérii WorldSSP300 zůstává a bude světový titul obhajovat s týmem Kawasaki Provec WorldSSP300, což je stejná skupina s níž ve WorldSBK závodí Jonathan Rea. Češka Alexandra Pelikánová pojede v týmu Kawasaki GP Project a jejími týmovými kolegy bude trojice Paolo Giacomini, Tomas Alonso a Bruno Leraci. Češi Oliver König a Vojtěch Schwarz jsou součástí dvoučlenné jezdecké sestavy týmu ACCR Czech Talent Team – Willi Race, kde jim své zkušenosti bude předávat Jakub Smrž.

Jezdec týmu Kawasaki Puccetti Junior Bahattin Sofuoglu je synovcem vícenásobného šampiona Kenana Sofuogla. Mladý Turek pojede první kompletní sezonu FIM Supersport 300 a startuje s číslem svého slavného strýce #54.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist