Vznikl nový tým Kawasaki DMC Lorenzini

Loňský mistrovský tým Kawasaki Lorenzini z kubatury supersportů se sice skoro rozpadl co se týká jezdeckého složení - Kenan Sofuoglu a Sheridan Morais, ale ze startovního pole nevymizí, neboť jeho pokračovatelem bude tým nový pod názvem Kawasaki DMC Lorenzini.

Už vloni, přes zisk titulu světového šampiona, se tým Lorenzini Kawasaki potýkal s finančními problémy a sezonu 2012 tak dokončil pouze s finanční injekcí přímo od Kawasaki Factory. Bylo tedy celkem jasné, že na rok 2013 nebude tato stáj pokračovat ve stejné konstelaci.
Už trojnásobný mistr světa Kenan Sofuoglu zmizel do indického týmu Mahi Racing, zatímco jeho týmový kolega Sheridan Morais odešel do PTR Honda. A dokonce se uvažovalo o tom, zda stáj Vanniho Lorenziniho bude vůbec dále závodit. Nyní se všechno vyřešilo a v paddocku WSBK uvidíme nový tým. 

Ten vznikl na základě dohody dvou pánů Vanniho Lorenziniho (Lorenzini Kawasaki) a Sergeye Glagoleva (DMC Racing) a proto má název “Kawasaki DMC Lorenzini”. Dva motocykly Kawasaki Ninja ZX-6R budou ve světovém šampionátu supersportů pilotovat Brit Kev Coghlan a Rus s ukrajinskou licencí Vladimir Ivanov. Třetí motocykl tohoto týmu pojede v šampionátu mistrovství Evropy superstocků do 600 ccm  Alexey Ivanov.
Kev Coghlan (24) je mistrem Evropy supersportů 2009, závodil úspěšně ve španělském šampionátu CEV a má za sebou starty i v Moto2. Vloni se svým týmem DMC Racing obsadil na motocyklu Ducati 1199 Panigale druhé místo na Nürburgringu a sezonu dokončil v Top ten jako devátý.
Jeho týmový kolega Vladimir Ivanov (30) jezdil v sezóně 2011 MS-supersportů za Honda Intermoto a rok předtím dokonce závody Grand Prix v kubatuře Moto2 v mistrovském týmu Gresini Moriwaki.

Ruský tým DMC Racing ovšem chtěl původně závodit s motocykly MV Agusta v kubatuře stocků do 1000 ccm, ale později své rozhodnutí změnil.

Ještě před odletem do Austrálie je naplánováno privátní testování ve Španělsku, aby se oba jezdci mohli seznámit s novými motocykly Kawasaki Ninja ZX-6R.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist