Voda ovlivnila závody v Monze

Prudké dešťové přeháňky ovlivnily nejen závod Mistrovství světa Supersport, ale i celý program závodní neděle na italském okruhu Monza.

Tým SMS Racing se dnes představil v italské Monze, kde nastoupil do čtvrtého závodu letošní sezony Mistrovství světa Supersport. Od včerejšího odpoledne byly nad městem pod Alpami neustálé dešťové přeháňky, které výrazně ovlivnily celý závodní program. Kategorie Superbike dokonce jeden závod zcela zrušila, druhý jela jen na osm kol. Z tohoto pohledu na tom byly supersporty lépe, neboť ty odjely celých 16 kol, na které byl závod vypsán. Bohužel těchto 16 kol se jelo na mokrém povrchu, což není zrovna povrch, který by Valentin Debise, jezdec českého týmu SMS Racing, měl v oblibě. Přestože se mu podařilo v závodě zlepšit svou pozici o šest míst, nebyl mladý Francouz s konečným 23. místem spokojen.

Před týmem z Jičína je již následující víkend další závod, který se tentokrát odehraje na okruhu Donington Park, ležící v centrální Anglii.
Valentin Debise: „Nemám rád závody na vodě, navíc vše ovlivnila i bolest nohy. Postupně se to lepší, ale stále to bylo znát. Nicméně se domnívám, že kdyby bylo sucho, tak mne to nebude limitovat v boji o bodované pozice. Doufám, že další závody již budou podle našich představ.“

Jan Saska, manažer a majitel týmu: „Nejen náš závod, ale všechny dnešní závody, byly hodně ovlivněné povětrnostními podmínkami. My jsme nastoupili do závodu supersportů za asi nejhorších podmínek v poslední době. Valentin dojel na 23. pozici, což je podle mne momentálně jeho maximem na vodě, a to i vzhledem k jeho zranění z pátečního pádu. Doufáme, že v Doningtonu bude lepší počasí a tím pádem i lepší výsledky.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist