Valentin Debise za SMS Racing

Francouzský jezdec se čtyřmi roky zkušeností závodění v Grand Prix Valentin Debise se celkem podle očekávání stal novým pilotem českého supersportového týmu SMS Racing manažéra pana Honzy Sasky a pojede tak na osiřelém supersportovém motocyklu Honda CBR600 RR místo českého pilota Ondry Ježka.

20-letý francouzský jezdec Valentin Debise má přes své mládí na svém kontě už tři plné sezóny - 48 startů - v závodním seriálu Grand Prix v prostřední kubatuře, 2009 - 250 cm, 2010 a 2011 v Moto2, kromě dvou startů na wild card 2007 a 2008 v "malorážkách". V loňském roce startoval Debise za italský tým Speed Up s motocyklem FTR, když nejlépe dojel tento rodák z Albi se startovním číslem "53" jako osmnáctý v italském Mugellu. Jméno tohoto francouzského jezdce bylo dlouhou dobu skloňováno i v souvislosti s českým týmem FGR Moto3, kde nakonec dostal přednost Nizozemec Jasper Iwema.
"Francouzského jezdce sledujeme už delší dobu", řekl našemu webu manažér českého týmu SMS Racing pan Honza Saska a dodal: "Zatím jsme sice dohodnuti pouze na nizozemský Assen, ale pokud nedojde k nějakým komplikacím, tak by měl Debise za náš tým objet celý zbytek sezóny."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist