V Austrálii pojede West na divokou kartu závod WorldSSP

Australan Anthony West nastoupí do zahajovacího podniku sezony mistrovství světa FIM Supersport na Phillip Islandu v sedle Yamahy YZF-R6 v barvách vlastního týmu West Racing. Loni startoval pětatřicetiletý West rovněž na divokou kartu a na domácí půdě zajel na parádní třetí místo.

Anthony Westa známe z jeho působení v MotoGP, kde byl v jednu chvíli továrním jezdcem Kawasaki než Japonci odvolali svoji účast v mistrovství světa. Australan pak závodil v Moto2, superbikovém šampionátu a mistrovství světa FIM Supersport. Naposledy West udělal radost všem českým fanouškům, když s motocyklem Suter Moto2 týmu Montáže Brož obsadil v závodu Velké ceny České republiky 2016 desáté místo.

Velké šance měl Anthony West co se týče spojení s týmem Pedercini ve WorldSBK, ale tam to i přes jeho nesporně výborné výkony nevyšlo a Australan pro letošní sezonu znovu hledá možnosti. Za svou kariéru už prodal co se dalo, aby měl peníze na závodění a je neuvěřitelné, že člověk s takovým talentem má nouzi o to získat místo v některém z týmů mistrovství světa.

V současnosti Australan znovu shání finanční prostředky s cílem odjet první tři závody sezony WorldSSP v Austrálii, Thajsku a Aragonii. „Bez silného sponzora prostě není snadné najít tým,“ nechal se slyšet Anthony West. „Je smutné, že pětadevadesát procent závodníků musí přinést peníze.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist