Tým WTR míří do jiného seriálu

Tradiční stáj stopětadvacítek, WTR-Ten10 Racing, nemá místo na startovním roštu nové kubatury Moto3 a tak hledá jiné závodní uplatnění. Tím by dle poslední zprávy měl být seriál supersportů v mistrovství světa.

Stáj WTR, doposud jezdící závody Grand Prix ve třídě do 125 ccm, našla působiště svého nového zájmu v konkurenčním seriálu a chce jezdit WSBK. Tento projekt je dlouhodobý a měl by vyvrcholit v roce 2014 závoděním v kubatuře superbiků. V současné době se tradiční italský tým manažérů Fulvia Vannoniho, Lorise Castellucciho a Simone Saltoliniho pilně připravuje na závodění v supersportech, není ale vyloučeno, že se objeví třeba i v kubatuře superstock 600 či 1000 ccm. V nejbližším časovém období by měli být oznámeni dva jezdci, kteří pojedou s pomocí indického partnera motocykly Kawasaki ZX-6R .
Letošní sezónu začala tato stáj WTR s indickým jezdcem Sarathem Kumarem  a Italem Francescem Mauriellem. Zatímco Inda, který měl problémy se do závodů vůbec kvalifikovat, vystřídal vicešampion Red Bull Rookies Cupu Nor Sturla Fagerhaug už od Grand Prix Katalánska, tak výše zmiňovaného Itala Mauriella, kterému došly sponzorské peníze, zastoupil od Phillip Islandu mladý Švýcar Marco Colandrea. Tým se ovšem pohyboval až ve druhé polovině výsledkových listin a nakonec získal jeden jediný bod právě zásluhou norského jezdce Fagerhauga v Austrálii. Takže ani nebylo moc divu, že tato stáj nedostala od IRTA a Dorny na rok 2012 žádné startovní místo v nové kubatuře Moto3.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist