Tým ProRace je připraven na svou premiérovou sezónu

Český supersportový tým ProRace nastoupí do této sezóny - své premiérové, co se týká účasti v kompletním seriálu MS - s českým jezdcem Lukášem Peškem a ve španělské Cartageně ukončil před několika málo dny své předsezonní testování. O dosavadní přípravě jsme si pro náš server povídali s manažérem tohoto týmu panem Jirkou Hanykem.

V oficiální provizorní startovní listině kubatury supersportů je celkem 32 jezdců a mezi nimi i muž s číslem "52", který se tak po roce a půl přestávky vrací nazpět do světového motocyklového závodění. Tím není nikdo jiný, než pro českého fanouška velmi známý Lukáš Pešek. Tento pilot je v současných supersportech jediným, který dokázal vyhrát závod Grand Prix a to dokonce dvakrát. Jaké jsou tedy předstartovní prognózy a jak celá příprava týmu ProRace probíhala?
Na otázky našeho motocyklového serveru www.motorkari.cz odpovídá manažér týmu ProRace pan Jirka Hanyk:  

V Cartageně jste zakončili evropské testování, kolik dní jste vlastně testovali dohromady vůbec a co vás čeká nyní?
Jiří Hanyk: "No celkem máme za sebou dva dni v Aragonu a tři v Cartageně v listopadu a teď dva v Almerii a další čtyři v Cartageně. Tedy jedenáct, jestli dobře počítám. Z toho jeden den pršelo. Další dva dny nás čekají ještě ostré testy v Austrálii těsně před prvním závodem. To už bude asi kompletní konkurence. Teprve tenhle test tedy ukáže, jak na tom opravdu jsme."

Jste v zásadě spokojeni?
"V zásadě ano. Využili jsme maximum času mezi oběma sezónami. Víc se stihnout nedalo."

Zvykl si už Lukáš na nový motocykl, neboť se 600-kou toho zatím co neobjel: necelou sezónu v Moto2 a několik závodů v IDM, nepočítám-li malou "návštěvu" v CEV?
"No to je spíš otázka na něho. On toho najezdil vloni poměrně hodně, jen se o tom moc nemluvilo, ale hlavně bohužel ne na Hondě. Je trošku jiná, než Suzuki."

Od jezdce, který vyhrál v minulosti dva závody GP a stál ještě 7x na bedně, a potom dvě nepříliš podařené sezóny ve 250 ccm a jedna tragická v Moto2, to na něm muselo zanechat psychické zábrany, nebo se mýlím?
"Doufám, že ne. Teda, že nezanechalo. Rozhodně ho závodění baví, aspoň se mi to tak zdá".

Co vás příjemně překvapilo z vašeho pohledu a co třeba negativně?
"Jak to myslíš ? Jako na Lukáše ? Necháme si tuhle otázku, až přijde první úspěch a první neúspěch. Je to profík, takže podle toho se chová a maká. Všichni se musíme navzájem trochu přizpůsobit. Ale to je asi normalní, ne?"
S kterými soupeři jste se na testech střetli a kdo na vás udělal největší dojem?
"No nevím. Za těch jedenáct dní jsme pár lidí potkali, ale jestli někdo zanechal nějaký extra dojem? Snad ani ne. Při testech se testuje a nikdy pořádně nevíš co ten druhý vlastně dělá, takže jede vlastně rychle? Nebo pomalu? Těžko říct. Samozřejme nějaké časy se porovnávat dají a lidi to také dělaji, ale podle mne to nemá cenu."

Startovní listina supersportů je na rok 2012 opravdu nabitá, kdo patří mezi největší favority?
"No určitě Sofuoglu si bude chtít spravit náladu, Lowes si také o to říká, ale uvidíme. Ani první závod to neukáže. Na to si budeme muset počkat déle. Ale konkurence je letos opravdu řádná."

Kam se řadíte vy sami, s jakým umístěním či výsledky by byl tým spokojen?
"No pokud můžu mluvit za sebe, jsem moc rád, že se vůbec postavíme na start. Pro nás je to první kompletní sezóna. Vidíš, že pro to děláme maximum, ale jeden nikdy neví. Je jasné, že český tým s českým jezdcem Lukášova formátu bude velmi sledován. Já osobně nějaký cíl mám, ale neprozradím. Když se podaří, na konci to oslavíme společně. Když ne, tak to třeba zkusíme zase za rok."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist