Tým Kawasaki Intermoto po kvalifikaci v Doningtonu

V rozhodujícím kvalifikačním tréninku získal nejlepší umístění na startovním roštu Američan Patrick Jacobsen, jenž na první řadu ztratil necelé tři desetiny. Francouz Florian Marino havaroval a na startu mu patří šestnáctá pozice. Holanďan Tony Coveňa startuje jednadvacátý.

Donington - dýchá na nás tady historie ze všech stran, protože se zde jel v roce 1988 vůbec první závod MS Superbike v historii a o několik let později tady tým Intermoto získal své první pole position s Mattem Lagrivem.
Ale nechme historii historií. Dnes byl super ranní trénink, kdy zvítězil P.J Jacobsen a Florian Marino byl šestý. Také umístění Tonyho Coveñy bylo solidní. V rozhodující odpolední kvalifikaci, kdy se bojuje o postavení na startu pro zítřejší závod, však bylo vše jinak.
Čekala nás mokrá trať ... . Začali jsme dobře, Florian pátý, Tony dokonce devátý a P.J. desátý. Ale pak se karta obrátila. Nejdříve upadl Tony a potom i Florian. Tony ještě po perfektní práci celého týmu stihl několik závěrečných kol, ale nedokázal se zlepšit. Stačilo to na dvacátou první příčku.
Florianova motorka dopadla daleko hůře a tým musel vlastně postavit kompletně celou motorku. To je práce na celou noc a pro Floriana pouze šestnácté místo. Důležitý je ten fakt, že nikdo není zraněn. Vše vylepšil P.J. Jacobsen, který v samotném závěru zabral a byla z toho čtvrtá příčka.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist