Třetí stupně vítězů týmu Intermoto v Aragonii

Tak by se asi dalo stručně charakterizovat působení stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres na dráze okruhu MotorLand Aragón, který leží v severní části Španělska nedaleko města Alcañiz. V roce 2012 tam v barvách české stáje získal umístění na stupních vítězů Fabien Foret, loni Ital Luca Scassa a letos Francouz Florian Marino.

Před startem druhého závodu třídy Supersport panovala velká očekávání od Američana Patricka Jacobsena, který se do závodu v Aragonii kvalifikoval na druhé místo první řady startovního roštu. Jacobsena ale během závodu donutily problémy s motorem jeho Kawasaki výrazně zpomalit, takže byl nakonec rád za čtrnácté místo.

Ze čtvrtého místa startoval do patnácti kol závodu třídy Supersport Francouz Florian Marino, jenž si vedl podobně dobře jak naposledy v Austrálii, když dokázal udržet krok se špičkou závodního pole a v prvních dvou kolech vedl závodní pole. Pak se ale propadl na pátou příčku, na níž pokračoval až do jedenáctého kola. Tehdy došlo ke kontaktu mezi Julesem Cluzelem a Kevem Coghlanem, čehož Francouz bez zaváhání využil a v cíli mohl slavit třetí místo.

Třetí jezdec týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres Tony Coveňa startoval dvaadvacátý a cílem projel na nebodované sedmnácté příčce.

V průběžném hodnocení třídy Supersport je po dvou odjetých kolech na první pozici Kev Coghlen s dvěma body náskoku na druhého v pořadí Francouze Floriana Marina, člena týmu Intermoto Kawasaki Racing. Třetí Ital Raffaele De Rossa ztrácí na vedení celkem pět bodů. Američan Patrick Jacobsen je s dvěma body průběžně jednadvacátý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist