Třetí řada pro Intermoto

Dvojice závodníků týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres Američan Patrick Jacobsen a Francouz Florian Marino vybojovali v sobotní kvalifikaci třídy Supersport třetí řadu na startu osmého závodu sezony na portugalském okruhu Autódromo Internacional do Algarve v Portimau.

V kombinaci časů volných tréninků byl Patrick Jacobsen desátý s kolem za 1'46,574 sekundy, které zajel ve třetím tréninku. V samotné kvalifikaci měl Američan ještě třicet minut před koncem provizorní pole position, ale nevyšla mu závěrečná, tudíž ta nejdůležitější část bitvy o pozice na roštu. V posledním měřeném kole měl naději na zlepšení svého kvalifikačního maxima, ale v páté zatáčce šel k zemi, takže s časem 1'46,673 sekundy mu patří osmá pozice ve třetí řadě.
Francouz Florian Marino je v průběžném hodnocení šampionátu třetí, takže jeho motivacezajet  v Portimau dobrý výsledek je o to větší. Na druhého Cluzela mu chybí dvaadvacet bodů a naopak si musí krýt záda před čtvrtým Lorenzem Zanettim, jehož ztráta na Marina představuje patnáct bodů. Po trojici volných tréninků byl Marino s časem 1'47,131 sekundy dvanáctý a oba jeho soupeři figurovali před ním. V kvalifikaci se nějakou dobu pohyboval kolem pátého místa, ale nakonec byl s časem 1'46,726 sekundy devátý a do závodu odstartuje ze třetí řady společně s týmovým kolegou Jacobsenem.
Třetím jezdcem týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres je Holanďan Tony Coveňa, který se do závodu kvalifikoval časem 1'48,310 sekundy, který mu v Portimau stačí na dvacáté místo v sedmé startovní řadě.
V soutěži týmů je Kawasaki Intermoto Ponyexpres se 146 body na druhém místě za týmem Pata Honda World Supersport, kde závodí současný lídr průběžného hodnocení Michael van der Mark a jenž dosud nasbírali 205 bodů. Proto je výsledek závodu v Portimau také z tohoto pohledu pro českou stáj velmi důležitý, protože třetí tým v pořadí MV Agusta Reparto Corse ztrácí na druhou příčku dvaadvacet bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist