Třetí pole position pro tým Intermoto

V sobotní kvalifikaci třídy Supersport získal první místo na startu závodu v Assenu francouzský motocyklový závodník Florian Marino, člen české stáje Kawasaki Intermoto Ponyexpres. Jezdec motocyklu Kawasaki ZX-6R zajel své kvalifikační maximum na hodnotu 1'38,106 sekundy a druhého Sofuogla porazil rozdílem desetiny.

Pole position Floriana Marina je pro tým třetí v historii. Assen “Katedrála rychlosti“, jak říká nápis na vjezdu do paddocku, nám přinesl velkou radost. Super moment v práci celého týmu. V roce 2007 tým ještě jako KL Intermoto s Mattem Lagrivem dokázal zvítězit v kvalifikaci na anglických okruzích Donington a Brands Hatch. Nyní v Assenu Florian držel první místo i během včerejších tréninků, šesté místo pak PJ Jacobsen.
V sobotní kvalifikaci si Florian svoji pozici potvrdil a PJ nakonec skončil s minimálním rozdílem devátý. Bude mu tedy patřit třetí řada startovního roštu. Tony Coveña skončil osmnáctý a při svém domácím závodě tak zaznamenává pokrok.
Celý tým děkuje všem partnerům, přátelům a fanouškům díky nímž může zažít tyto super chvíle. Speciálně pak všem členům týmu za výbornou práci.
Víme všichni, jak říká dlouholetý tým-technik Zdenda Plašil “Zajíci se počítají až po honu,“ ale první místo v kvalifikaci je velmi příjemné. Zítra má podle všech předpovědí pršet, což by byla opravdu škoda. Tým je ale připraven na obě varianty nastavení.

Tak nám prosím držte palce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist