Test WorldSSP – První den nejrychlejší Krummenacher, Ježek osmý

Jezdci FIM Supersport měli v pondělí první den oficiálních testů na australském okruhu Phillip Island. Ve dvou samostatných částech (dopolední a odpolední) zajeli nejrychleji jezdci stáje Puccetti Racing Kenan Sofuoglu a Randy Krummenacher. Švýcar Krummenacher je vůbec nejrychlejším jezdcem prvního dne. Český závodník Ondřej Ježek zajel v sedle Kawasaki stáje GOEleven na velmi dobrou osmou pozici.

V prvním dopoledním bloku byl první v tabulce časů Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) s kolem za 1'33,770 sekundy. Na druhé pozici figuroval týmový kolega tureckého závodníka a bývalý jezdec Moto2 Randy Krummenacher (Kawasaki Puccetti Racing). Třetí čas si na konto připsal jezdec Hondy Patrick Jacobsen (Honda Racing). Ondřej Ježek (GOEleven) byl pátý s kolem 1'35,283 sekundy, takže na úvod určitě velmi pozitivní výkon od českého závodníka.

První den sice ovlivnily krátké přeháňky, což ale to nezabránilo Randy Krummenacherovi v tom, aby ve druhé části testu nastavil nové maximum dne na 1'33,678 sekundy. Společně s týmovým kolegou Kenanem Sofuoglem byli jediní s časy pod minutu a čtyřiatřicet sekund.

Na třetí pozici se s kolem za 1'34,223 sekundy posunul francouzský závodník Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse). Zrychlil Patrick Jacobsen, ale čas 1'34,415 sekundy mu stačil na čtvrté místo. První pětici uzavírá Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse).

Na šestém místě je bývalý jezdec české stáje SMS Racin Kevin Wahr (Team Lorini). Ondřej Ježek den uzavřel osmým časem 1'35,163 sekundy. K testu český závodník uvedl: „Po ranním pátém místě jsme odpoledne zkoušeli jiné nastavení pérování a jinou zadní pneumatiku. To však příliš nefungovalo a vrátili jsme se k osvědčenému. V nejrychlejším kole na konci tréninku se mi zlomil quickshifter a tak zlepšení nebylo takové jak mohlo být. Nicméně panuje spokojenost. Zítra pokračujeme.“

Test pokračuje v úterý 23.února druhým, závěrečným dnem.

Test WorldSSP – Phillip Island – 1-den

Pondělí, 22.února 2016

Test 1.část (dopoledne) - WorldSSP_Day1_FP1.pdf
Test 2.část (odpoledne) - WorldSSP_Day1_FP2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist