Team Com Plus SMS Racing v deštivém Assenu

Team Com Plus SMS Racing dnes zahájil prvními tréninky třetí závod světového šampionátu kategorie Supersport, který se jede v holandském Assenu.

Pouhých 7°C přivítalo účastníky třetího závodu Mistrovství světa Supersport. V holandském Assenu je mezi účastníky i český permanentní tým Com Plus SMS Racing. Ten zde startuje se svým jezdcem Balázsem Nemethem, jež v dopoledním volném tréninku zajel desátý nejlepší čas 1:53,008. Trénink proběhl za velmi nevlídného počasí, kdy zima a extrémní vlhkost vzduchu zapříčinily, že povrch okruhu byl velmi kluzký. Ještě horší podmínky pak byly během odpolední úvodní kvalifikace, během které neustále pršelo. Balázs v kvalifikaci zajel na mokrém asfaltu čas 2:08,250. V závěrečném kole, které měl na mezičasech rozjeté na umístění v první desítce, havaroval a nakonec tak v kvalifikaci skončil osmnáctý. O konečném postavení na startu se rozhodne zítra, kdy je na programu druhý volný trénink, ale především druhá kvalifikace.

                              

Jan Saska, manažer a majitel týmu
: „V Assenu nic překvapivého. Tradiční počasí, to je zima a déšť. Dopolední volný trénink probíhal na vlhké trati a Balázs se neustále pohyboval na pomezí první desítky. Konečné desáté místo bylo dobrým příslibem do odpolední kvalifikace. Ta začala houstnoucím deštěm a za stále větší zimy Balázs od začátku potvrzoval své kvality na mokré trati. Neustále se pohyboval v první desítce. Smůla ho potkala až v posledním kole, kdy mezičasy nasvědčovaly dobrému umístění kolem 7. místa. Pak přišla zatáčka číslo 11 a pád. Místo pozice v top ten je to tedy 18. místo. Balázs je po pádu v naprostém pořádku a zítra se jistě popere o lepší umístění.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist