Talmácsi odstartuje do závodu devatenáctý

Po necelém roce se vracíme opět do portugalského Portimaa. Na tomto velice náročném okruhu jel Gabor vloni poprvé, ale letos se sem velmi těšil. Těšil se, že se konečně protrhne nepříliš podařená šňůra výsledků a z Portugalska povezeme slušný počet bodů.

Vzhledem k tomu, že závod v Portimau většinou býval až v závěru sezony, letos byl zařazen poměrně brzy a tak ani podivné počasí, které panuje v Evropě není ani tady výjimkou. Teploty kolem 18 stupňů, chvílemi déšť. Kdo se těšil, že se ohřeje, má smůlu.
První páteční volný trénink nedopadl pro Gabora vůbec špatně. Ačkoliv jsme vycházeli z nastavení z loňského roku, bylo nutno udělat několik zásadních změn a tak 12. místo bylo slušné. Do odpolední první kvalifikace jsme tedy šli s velkým očekáváním. První půlku Gabor odjezdil velmi slušně na hranici desítky, ale nakonec z toho bylo v závěru 14. místo. Do dnešní ranní jízdy bylo uděláno několik dalších změn na podvozku a Gabor tak mohl bojovat o umístění v desítce. Naneštěstí mu v tom zabránil pád.
Do odpolední rozhodující kvalifikace naštěstí bylo dostatek času, aby mechanici dali motorku do správného stavu. První výjezd z boxu, který čítal pět kol byl povedený, Gabor se v něm pohyboval na osmém místě a v pohodě si zlepšoval svůj nejlepší čas. Smůla ovšem přišla při druhém výjezdu. Po té co se Gabor s rozedranou kombinézou dostal do boxu, komentoval situaci asi takhle. „Jel jsem za Sofuoglem, on ubral, já taky, pak jsme oba přidali a pak nevím co se dělo. Byla to strašná rána zezadu a když jsme se dokutáleli, tak ten druhý jezdec (Scholtz) se ještě na mě začal rozčilovat. Nevím. Být trefený dvakrát v šesti závodech…….. No co na to říct.“
Tím, že nedokončil kvalifikaci celou samozřejmě přišel o slušné čtrnácté místo na startu a zítra odstartuje z 19. pozice. Mechanici budou dnes asi pracovat velmi dlouho, protože bude potřeba v podstatě postavit na zítra novou motorku.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist