Suzuki a MV Agusta do mistrovství světa

Startovní rošt supersportového šampionátu na příští sezonu se nám utěšeně rozrůstá. Dokonce se jeví reálná možnost dalších dvou značek motocyklů, italské MV Agusty a japonské Suzuki.

Tým Suriano pojede i v příštím roce supersportový šampionát, ovšem s jiným motocyklem. Tento italský tým jezdí mistrovství světa supersportů od roku 2011 a rodinná stáj vedená Antoniem Surianem zatím důvěřovala motocyklům Triumph. "Uplynulé dvě sezony jsme závodili se starými biky od týmu ParkinGO. Nyní nastal čas změny. Přecházíme na Suzuki, tedy značku, se kterou jsme byli vždy spokojeni", řekl Antonio Suriano.
V příštích dnech by měli být oznámeni oba dva piloti, kteří s motocykly Suzuki vyrazí do bojů o světové body. Jedním z nich by ale mohl být Alex Baldolini, vloni za tento tým celkově sedmý ve světovém šampionátu supersportů s motocyklem Triumph.

Japonská značka Suzuki se tak vrací do MS po třech letech, když v roce 2009 jel naposled tým Hoegee Suzuki s Barrym Venemanem celou sezonu. V uplynulém období docházelo k ojedinělým startům v šampionátu, například s wild-card jedoucí Stuart Voskamp skončil v Assenu 2012 jako 10., což potvrdilo kvalitu motocyklu Suzuki GSX-R600 na úrovni MS.
Včera byla oficiálně potvrzena spolupráce mezi týmem ParkinGO a továrnou MV Agusta. Původně plánovala účast s kultovní italskou továrnou belgická stáj Alstare, potom ale dostala daleko prestižnější nabídku a pojede v MS superbiků jako oficiální tým Ducati.

Giuliano Rovelli z týmu ParkinGO (mistři světa v supersportech 2011) ovšem velmi rychle zaskočil a pojede s novým motocyklem MV Agusta F3 supersportový šampionát. Nový motocykl je tříválec o objemu 675 ccm.

Do šampionátu se tak vrací tradiční italská značka. Naposled se na mezinárodním kolbišti objevila v roce 2009 v seriálu FIM Superstock-1000-Cup. Alex Lowes tehdy zajel nejlepší výsledek v Imole, kdy dojel 11. V superbikovém šampionátu získal pro MV Augustu poslední bod Rakušan Christian Zaiser v sezoně 2007, kdy byl šachovnicovým praporkem odmávnut v Misanu na 15. místě v tehdejší první jízdě. Smlouvu na 3 roky podepsali týmový majitel ParkinGO Rovelli a obchodní ředitel MV Agusty Giovanni Castiglioni.

Tým ParkinGO také zároveň potvrdil, že se v příštím roce nezúčastní superbikového šampionátu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist