Stříbrný Aragon

Přesně v polovině sezóny se koná závod na španělském okruhu MotorLand Aragón, poblíž města Alcaniz. Počasí pro nás v pátek připravilo těžkou zkoušku v podobě čtyřicetistupňových veder, v neděli se o 15 stupňů prudce ochladilo a každou chvíli hrozil déšť. Přesto náš tým výborně celý víkend pracoval a v neděli to přineslo zasloužené ovoce v podobě druhého místa Fabiena a jedenáctého místa Romaina.

Fabien Foret (2. místo)
„Stejně jako ostatní jezdci jsem i já tento víkend ve Španělsku čelil ohromně náročným klimatickým podmínkám. Nejdříve jsem se musel vyrovnat s obrovským teplem během tréninků, kvůli kterému byl také extrémně horký asfalt. V neděli klesla teplota oproti zbytku víkendu alespoň o 10 stupňů a foukal silný vítr. Nejsem zvyklý jezdit v tak silném větru, ovlivňuje moji trajektorii.
Ale dnes jsem zajel velmi dobrý závod a jsem spokojený s druhým místem. Je to skvělé i pro celý tým. Aragon není moje oblíbená trať a můj styl jízdy jí tak úplně neodpovídá. S technickým ředitelem Andy Stonem jsme na tom tvrdě pracovali a jeho zkušenosti mi hodně pomohly. Opravdu si rozumíme a intenzivně spolupracujeme už od začátku sezóny. Moje druhé místo dobře ukazuje výsledek tvrdé práce a rozhodně budeme i nadále pokračovat stejným způsobem.“
Romain Lanusse (11. místo)
„Tohle je můj vůbec nejlepší závod. Tvrdá práce mého týmu a spolupráce s Andrew Pittem se hodně projevila. Každý byl z mého pokroku nadšený. Povedlo se mi dostat až na deváté místo na startovním roštu. Chápal jsem, jak je start mezi nejlepšími piloty důležitý, abych skvěle začal a abych předvedl maximální výkon. Dobrý start byl tedy prvním krokem k výbornému závodu. Silný vítr nás donutil upravit několik nastavení motorky, proto jsem se během závodu necítil tak pohodlně. Navzdory pár chybám jsem dosáhl svého nejlepšího dosavadního výsledku – 11. místa. V Assenu jsem sice také dokončil na jedenáctém místě, ale to bylo na mokru. Tentokrát bylo sucho.“
Josef Kubíček (majitel týmu)
„Zaprvé bych chtěl poděkovat oběma jezdcům a hlavně celému týmu za úžasný víkend, pro který vlastně všichni žijeme. Bez nich by nic z tohoto nebylo možné. Fabienův výkon – druhé místo – je fantastický. Stejně tak výsledek Romaina. Jeho pokrok je obdivuhodný a 11. místo v tak náročném a vysoce konkurenčním šampionátu dokazuje Romainovu schopnost se velmi rychle adaptovat. Příští závod se koná na naší domácí půdě v Čechách na Brněnském automotodromu. Tímto bych rád pozval všechny fanoušky motocyklového sportu, aby nás přišli podpořit."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist