Špičkoví jezdci supersportů

Kapitoly článku

Začátek sezóny měl český nováček této kubatury rozjetý jako z partesu, v premiéře 4 body, ve druhém závodě body tři. Pak však přišly čtyři závody bez bodového zisku, o některé bodové výpadky se ovšem zasloužila i "Paní Smůla".  

#69 Ondřej Ježek (SMS Honda Racing)

Jak probíhala doposud Tvá sezóna? 
Ondra Ježek:
"Začátek sezóny nám vyšel na jedničku. Sedm bodů po prvních dvou závodech bylo pro nás velkým úspěchem. Od Assenu nás však začaly provázet problémy. Nezaviněný pád, diskvalifikace a dvakrát technická porucha zapříčinili čtyři nuly v řadě a propad na 22. příčku celkově. Takže s první polovinou sezóny nemůžeme být spokojeni."

Očekával jsi od ní před jejím začátkem víc? 
"Do letošní sezóny jsem šel bez jakýchkoliv očekávání. Až v Austrálii jsem si dokázal stanovit, kam patřím a kam bych se eventuelně mohl dostat. Se svými výkony jsem docela spokojen. Většina závodů mi vyšla dobře, i když z toho většinou vinou smůly body nepramenily."

Tvůj nejlepší závod? 
"Nejlepší závod byl pro mě určitě v Monze. Dokázal jsem celý závod bojovat ve skupině s velkými jmény jako Salom, Roccoli, Ellison, Harms, Giansanti aj. s tím, že poslední dva jmenované jsem v závěru předjel. Dojel jsem na 10. místě, které se však vinou diskvalifikace za nízkou váhu motocyklu nepromítlo šesti body do celkové klasifikace."

Tvůj nejhorší závod? 
"Asi bych sem zařadil Aragon. Tam jsem se během víkendu trápil, nemohl jsem se dostat do správného tempa. V závodě se mi sice podařilo trochu zabojovat. Vypadalo to, že bych mohl dovést i 5 bodů. Nakonec mě však vyřadila technická porucha olejového čidla."

Co je předností Tvého motocyklu? 
"Výhodou Hondy je její stabilita a ovladatelnost, která kompenzuje o něco nižší výkon."

Na čem musiš ještě zapracovat? 
"Zejména pro brněnský závod bude potřeba zapracovat na výkonu motocyklu. Věřím, že bude lepší, než při květnovém Memoriálu F. Šťastného. Také jsme zde měli dílčí problémy s přilnavostí zadního kola."

Tvůj cíl pro druhou část sezóny?
"Ve druhé části sezóny bych rád začal dojíždět do cíle a to nejlépe do desátého místa. Bylo by skvělé skončit na konci roku mezi patnáctkou nejlepších v celkovém pořadí."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist