Špičkoví jezdci supersportů

Kapitoly článku

"Nečekal jsem, že to bude tak tvrdé" říká šestý aktuální jezdec šampionátu. Britský nováček MS má sice na svém kontě tři podiová umístění, ale také dvě nuly. To tedy znamená dostatek rychlosti, ovšem chybí mu konstantní výkony.

#11 Sam Lowes (Parkalgar Honda).

Jak probíhala doposud Tvá sezóna?
Sam Lowes:
"Bylo to nahoru a zase dolů. Potvrdili jsme, že jsme dostatečně rychlí a že tým umí skvěle pracovat. Ovšem výsledky tomu neodpovídaly. Že jsem nedokončil dva závody, tak to je zklamání. Musím se na vše dívat hlavně pozitivně, stál jsem přece dvakrát na podiu"

Očekával jsi od ní před jejím začátkem víc?
"Co se týká čistě mé rychlosti, tak jsem lepší, než jsem si myslel. Věděl jsem, že budu jezdit za vítězný tým a proto jsem v zimě tvrdě trénoval. Sice jsem MS vůbec nepodceňoval, ale je to tvrdší, než jsem si myslel".

Tvůj nejlepší závod?
"Phillip Island byl mega. Dojel jsem na podium a dokonce jsem mohl vyhrát. A to stejné platí i pro Aragon".
Tvůj nejhorší závod?
"V Doningtonu jsem byl směrem k podiovému umístění, ale přišly problémy se spojkou. A Assen, pokud bych nespadl, bych vyhrál".

Co je předností Tvého motocyklu?
"Ovladatelnost Hondy je velmi dobrá. Můj jezdecký styl pak pasuje skvěle k nastavení a tím šetří pneumatiky".

Na čem musiš ještě zapracovat?
"V podstatě na ničem rozhodujícím. Motocykl je už několik roků na výborné úrovni a základní nastavení je vynikající. Tým zatím pracuje skvěle, jde pouze o maličkosti. Naše hlavní pozornost pak patří nastavení podvozku. Musíme mít jistotu, že budeme lepší než Yamaha. Tým a motocykl jsou dostatečně dobří k tomu, aby se vyhrávalo."
 
Tvůj cíl pro druhou část sezóny?
"Musím vyhrávat závody. Jako šestý v šampionátu už nemám co ztratit. Pokud se mně podaří dobrá série výsledků, tak mám stále ještě šanci dokončit MS hodně vpředu. Chci opravdu vyhrát a cítím, že to bude už brzy".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist