Španěl David Salom za Kawasaki Intermoto

Vicemistr světa supersportů z roku 2011 David Salom bude novým jezdcem českého týmu Kawasaki Intermoto v mistrovství světa supersportů v sezoně 2013.

28-letý Mallorčan David Salom je specialistou na "šestikila", což dokázal v uplynulých sezonách.

   

Do světového šampionátu supersportů vstoupil poprvé v sezoně 2007 a jezdil na Yamaze.

              

V této kubatuře odválčil i sezonu následující, ale ani v ní se mu příliš nedařilo.

   

Proto zkusil v roce 2009 změnit nejen motocykl - na Kawasaki, ale i kubaturu a vyzkoušel si superbike.

              

V roce 2010 se ale vrátil do "své" třídy a tentokrát sedlal britský motocykl Triumph a poprvé na sebe výrazně upozornil, když mu v konečné klasifikaci této sezony patřilo skvělé 6. místo.

               

O rok později, tedy v roce 2011, poznal poprvé, jak chutná šampaňské na stupních vítězů. Jelikož si "bublinky" mohl dopřát celkem třikrát a to společně se 7 dalšími umístěními v Top-5 znamenlo po skončení sezony titul vicemistra světa.

   

Letošní sezona nezačala pro, tentokráte opět superbikového pilota, vůbec dobře. Při testování na Phillip Islandu si David Salom (Pedercini Kawasaki) zlomil své pravé zápěstí, do závodu samotného ale hrdinně nastoupil. V dalším průběhu sezony Salom bodoval hodně sporadicky, tedy úměrně technice, kterou měl k dispozici.
Potom ho ale dokonce v září čekalo dvojité zatížení, když dostal dvě šance i v kubatuře MotoGP a za tým Avintia Blusens jel s motocyklem BQR-Kawasaki v Misanu a v Aragonu a dokonce dokázal i při GP San Marina bodovat.

V úplném závěru byl David nahrazen v superbikovém šampionátu na přání italského sponzora ve finále na Magny Cours jiným pilotem.
Nyní se vrací 28-letý španělský pilot do své oblíbené kubatury s jediným cílem, zopakovat v královehradeckém týmu Kawasaki Intermoto rok 2011.

Po podepsání smlouvy řekl novopečený jezdec Kawasaki Intermoto: "Vracím se do kubatury, ve které se cítím nejlépe, tedy skoro jako ve svém obývacím pokoji. Navíc pojedu za tým, který v posledních sezonách vždy patřil mezi nejlepší týmy tohoto světového šampionátu a svými výsledky to také neustále dokazoval. Chtěl bych poděkovat majiteli týmu Kawasaki Intermoto Josefu Kubíčkovi za tuto šanci a věřím, že společně zajedeme v příští sezoně několik dobrých výsledků".

A manažer týmu Joska Kubíček svou novou akvizici doplnil slovy: "V současné době máme v týmu pouze jednoho pilota, o tom druhém stále jednáme. Ale David je opravdu vynikajícím jezdcem, který dokázal, že motocykly o objemu 600 ccm jsou pro něho jako stvořené. Výborné je i to, že Salom stále zůstává oficiálním jezdcem Kawasaki, tedy má plnou podporu Kawasaki Europe. Už se těším na další sezonu, a i když vím, že nebude lehká, jsem přesvědčen, že David naváže na své bývalé úspěchy v této kubatuře. Úplným závěrem bych chtěl poděkovat všem našim příznivcům a sponzorům, kteří nám jsou i nadále věrni. Držte nám palce!". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist