Sofuoglu zůstává s týmem Puccetti, Turek prodloužil o další rok

Úřadující mistr světa WorldSSP Kenan Sofuoglu zůstane součástí supersportového šampionátu také v příštím roce, kde pojede v barvách stáje Kawasaki Puccetti Racing. Zprávu o prodloužení smlouvy Kawasaki potvrdila ve středu s tím, že pětinásobný šampion zůstává továrním jezdcem japonského výrobce.

Úvod letošní sezony přitom nebyl pro Kenana Sofuogla vůbec snadný. Krátce před závěrečnými testy si způsobil zranění ruky při tréninku na motokrosové motorce a musel vynechat úvodní dvě kola v Austrálii a Thajsku. Nastoupil až do víkendu v Aragonii, jenže závod nedokončil a po třech kláních roku měl na svém kontě nulu. Poprvé zabodoval v Assenu, kde vyhrál a od tohoto okamžiku bodoval plným počtem bodů v dalších dvou závodech v Imole a Donington Parku. V této chvíli je Turek průběžně druhý a na vedení mu schází třicet bodů.

Sofuoglu nějak netouží být součástí superbikové kubatury a zůstává v šestistovkách, kde již dosáhl pozoruhodné bilance. Při 120 startech vyhrál 41 závodů a celkem 81 krát stál na stupních vítězů. Co se týče úspěšnosti v kvalifikacích, tak pole position získal dvaatřicet, ale pozoruhodný je fakt, že do již zmiňovaných 120 závodů startoval v 97 případech z první řady. Titul mistra světa získal v letech 2007 a 2010 s Hondou, tituly z let 2012, 2015 a 2016 již s Kawasaki.

K prodloužení smlouvy Kenan Sofuoglu uvedl: „Především chci poděkovat Kawasaki. Berou mě jako svého jezdce a řekli, že by byli rádi, kdybych zůstal a nadále vyhrával na jejich motorce. Co se mě týče, tak mám velmi dobré vazby s Kawasaki a zejména s jejím závodním manažerem pro Evropu Steve Guttridgem. Je to jeden z nejlepších lidí s nimiž jsem kdy spolupracoval. S čímkoliv přijde, nemusím nad tím přemýšlet.“

„Tým Kawasaki Pucctti je další důvod proč chci pokračovat, protože si závodění užívám a oni odvádějí perfektní práci. Dokážou mi připravit motorku tak, abych mohl vyhrát. Všechny tyto důvody stojí za tím, že chci pokračovat v závodění a užívat si to.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist