Sofuoglu s Jacobsenem na téma Cluzelova zranění

Francouz Jules Cluzel v pátek havaroval v závěru druhého tréninku, když ve vysoké rychlosti spadl v páté zatáčce okruhu v Jerezu. Francouz byl převezen do místní nemocnice, kde lékaři potvrdili otevřenou zlomeninu levé holenní kosti a levé lýtkové kosti plus vykloubení pravého ramene. Ještě v pátek v noci přišla z Jerezu informace, že Francouze převezou do nemocnice Juan Grande de Jerez, kde pod dohledem Dr.Carlose Revengy podstoupí operaci.

Jezdec mistrovství světa Supersport Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse) byl součástí trojice závodníků, kteří v závěru sezony bojují o titul mistra světa. Kromě Francouze je součástí Top3 lídr seriálu Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing) a třetí jezdec průběžného hodnocení Patrick Jacobsen (CORE“ Motorsport Thailand).

„Je mi Julese moc líto,“ uvedl v pátek odpoledne Kenan Sofuoglu, který také absolvoval pád společně s Kevinem Wahrem z české stáje SMS Racing. „Všichni do toho dáváme opravdu hodně. Jacobsen je teď na Hondě hodně silný a Jules byl dnes také velmi silný. Myslím, že jsme na tom byli všichni tři s rychlostí podobně.“

Američan Patrick Jacobsen situaci ohledně Cluzela komentoval slovy: „Je mi to moc líto. Motocyklové závodění je těžký sport. Může se stát cokoliv a velkou roli při tom hraje štěstí. Jules je skvělý jezdec. Tak či tak mi to v šampionátu moc nepomůže dostal se blíž za Kenana, protože jsem potřeboval, aby ho Jules porážel stejně jako bych se já snažil porazit Julese. Mistrovství teď bude s Julesovou absencí ještě těžší.“

Před posledními třemi závody sezony má Kenan Sofuogolu celkem 168 bodů. Patrick Jacobsen na Turka ztrácí osmadvacet bodů a k dispozici nyní zůstává maximum pětasedmdesáti bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist