Sofuoglu: Návrat do supersportů

Dvojnásobný mistr světa supersportů z let 2007 a 2010 Kenan Sofuoglu z Turecka se po nepodařené sezóně v Moto2 vrací příští rok do kubatury supersportů.

Kenan Sofuoglu zažil letos sezónu v kubatuře Moto2 plnou zklamání. Ačkoliv po velmi dobrém začátku v této kubatuře, kdy startoval v závěru loňské sezóny dvakrát v kubatuře Moto2 jako náhradník za tragicky zesnulého Japonce Tomizawu a nechal o sobě tak dost vědět - především v Estorilu - a byl tak počítán mezi papírové favority letošní sezóny, tak se vůbec neprosadil a zůstal daleko za očekáváním.

Sofuolgu skončil v letošním šampionátu MS se ziskem pouhých 59 bodů až na 17. místě.  Nejlépe zajel v Assenu, kde skončil na druhém místě, ale to bylo bohužel všechno. Pak už se může pochlubit pouze šestým místem na Phillip Islandu. Se svým týmovým kolegou Dominiquem Aegerterem se svými výsledky nemůže měřit ani náhodou, neboť tento Švýcar měl po této sezóně na svém kontě 94 bodů a skončil nakonec v Top-10 jako 8. Sofuoglovi bylo vyčítáno, že není schopen motocykl Suter správně nastavit, neboť v supersportech to prý není zas tak těžké. 
Přesto se o něho některé týmy zajímaly a měl nabídku třeba od týmu Gresini. Sofuoglu se ale rozhodl jinak a o tomto víkendu tak pojede poslední závod za tým Technomag-CIP s motocyklem Suter.

Sofuoglu se totiž rozhodl vrátit do kubatury supersportů: "Mám velmi dobrou nabídku od Kawasaki Europe a jsem za ní velmi vděčný. Pro mě bude nejlepší, když budu zase závodit v supersportech. Tam mohu vyhrávat závody, a to chci", řekl 27-letý Turek a pokračoval: "Tato sezóna byla pro mě hodně zklamáním. Postrádal jsem podporu od Suteru. Samozřejmě, že jsem mohl vzít nabídku z Moto2 na rok 2012, ale nechtěl jsem opakovat stejnou chybu jako letos a zažít ještě jednu takovou sezónu. Doufám v úspěšný nový start s novým motocyklem Kawasaki."

Sofuoglu bude koncem listopadu v Aragonu a ve Valencii poprvé testovat svou novou motorku: "Už se nemohu dočkat až poprvé pojedu s Kawou".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist