SMS Racing v rozpáleném Aragonu

Tým SMS Racing dnes ve španělském Alcanizu nastoupil k prvnímu tréninkovému dni sedmého závodu Mistrovství světa Supersport.

Další závod světového šampionátu supersportů probíhá o tomto víkendu na španělském okruhu Motorland Aragon. Přibližně 200 kilometrů západně od Barcelony se do boje o nejlepší startovní pozici dnes vydal i Valentin Debise, francouzský jezdec českého týmu SMS Racing. V dopoledním volném tréninku zajel Valentin čas 2:06,313, se kterým se umístil na 21. pozici. Za obrovského vedra, kdy teplota vzduchu přesahovala hranici 35°C a teplota asfaltu se vyšplhala na hodnotu 54°C, proběhla odpoledne úvodní kvalifikace. Mladý závodník jičínského týmu do ní nastoupil s bolestí břicha, přesto se dokázal zlepšit na čas 2:05,703, nicméně ani to nestačilo k výraznějšímu posunu výsledkovou listinou, když Valentin s tímto časem obsadil 20. pozici.
Valentin Debise: „Dnes se mi nejezdilo dobře, mám nějaký problém s břichem, což ovlivnilo oba tréninky. Jsem zde poprvé se supersportem a Aragon není jednoduchá trať. Pro zítřek změníme nastavení pérování i motoru, resp. palivové mapy. Doufám, že zítra mne již nebude trápit problém s břichem a budu tak moci jezdit daleko agresivněji a snad se mi podaří i stlačit čas trochu dolů. V pondělí zde budeme testovat, tak to bude dobrá příležitost k práci na nastavení podvozku, protože dalším závodem bude Brno, což je pro tým důležitý domácí závod."

Jan Saska, manažer a majitel týmu: Dnes se nedařilo tak, jak jsme si představovali. Dvacátá pozice na startu není umístění, se kterým bychom byli spokojení. Nyní se pokusíme udělat do zítřejších tréninků nějaké změny v nastavení motocyklu a snad se jeho chování zlepší. Snad nám bude přát i počasí, neboť dnes bylo extrémní horko.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist