SMS Racing: Top-10 byla velmi blízko

Tým SMS Racing bojoval v italském Misanu o body do Mistrovství světa Supersport, dobře rozjetý závod a reálné umístění v Top-10 však zastavila technická závada.

Italský okruh „Misano World Circuit Marco Simoncelli“ hostil tento víkend šestý podnik světového šampionátu supersportů. V akci byl opět i tým Jana Sasky, tedy SMS Racing se svým francouzským jezdcem Valentinem Debisem.
Po kvalifikaci patřila Valentinovi pátá startovní řada, nicméně po zhasnutí červených světel se mladý závodník dokázal posouvat startovním polem směrem kupředu. Ze sedmnácté pozice jel v sedmém kole již na 11. pozici, a přestože o dvě kola později jej dokázal předjet Australan Broc Parkes, věřil jezdec SMS Racing týmu, že skončit závod mezi nejlepší desítkou je opět možné. Nicméně v polovině závodu najednou jeho stroj ztrátil výkon a Valentin musel závod předčasně ukončit. Přesná příčina ztráty výkonu prozatím není známá. Tým se přesune do svých dílen, kde bude motocykl podroben důkladné kontrole, při které bude odhalena příčina této poruchy.

Valentin Debise: „Podařil se mi start i projetí prvních třech zatáček. Navíc došlo přede mnou k pádu, což mne posunulo o několik pozic. Nasadili jsme pro závod tvrdou pneumatiku, takže jsem věřil, že v závěru závodu budu jezdit rychlé časy. Bylo to dobře rozjeté, ale najednou mi motor začal jít jen na tři válce. Rozhodl jsem se zajet do boxu, protože jsem nechtěl riskovat nějaké zhoršení této závady.“

Jan Saska, manažer a majitel týmu: „Valentin dnes podával výborný výkon, tedy do té doby, dokud mu jela motorka. Bohužel zatím nevíme, co se stalo. Motorka ztrácela výkon, vypadalo to, jako kdyby motor šel pouze na tři válce. Nevypadá to ani na motor, spíš bych řekl, že je to něco v palivovém systému. Vše budeme analyzovat až doma, zde na to není čas. Je to závada, která se neprojevuje trvale. Uvidíme, až motocykl rozebereme. Do Aragonu závadu odstraníme a pojedeme dál.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist