Skvělý den pro Yamahu, říká Lowes

S víkendem v Imole můžou být spokojeni u stáje kategorie Supersportů Yakhnich Yamaha Motosport. Oba jejich jezdci dokončili závod na stupních vítězů, čímž si lídr šampionátu Sam Lowes upevnil vedoucí postavení a Vladimir Leonov získal zatím nejlepší umístění sezony.

Po restartu závodu Supersportů to vypadalo, že Sam Lowes tentokrát na pódiu bude chybět, když v úvodních kolech figuroval na pozicích kolem první desítky. Britský závodník se do konce závodu stačil probít polem jezdců až za svého týmového kolegu Leonova a oba předvedli napínavou bitvu o stříbro z Imoly. Nakonec Lowes v poslední zatáčce před cílem Leonova předjel a cílem projel druhý za Sofuoglem.
„V prvních fázích závodu jsem cítil, že mi prokluzuje spojka a jak jsem se snažil dojet Fabiena Foreta, byl jsem dlouhý a vyjel na trávu,“ uvedl k nedělnímu závodu Supersportů lídr průběžného hodnocení Sam Lowes. „Přišel jsem tím o několik pozice a bylo hodně těžké je pak získat zpátky. Nakonec jsem to ale zvládl a vybojoval si druhou pozici. Jsem velmi spokojený. Byl to skvělý den pro tým a pro Yamahu, protože Vladimir byl rovněž skvělý!“

Ruský závodník Vladimir Leonov projel cíle závodu v Imole třetí a tím získal pro tým Yakhnich Motorsport dvojí umístění na stupních vítězů. „Před závodem jsem měl dobrý pocit, protože jsme pro motocykl připravili konkurenceschopné nastavení, což se nám potvrdilo v ranním zahřívacím tréninku,“ uvedl Vladimir Leonov.

„Když jsem pak po restartu závodu před sebou uviděl Luca Scassa, uvědomil jsem si, že bych ho mohl dojet, což jsem také udělal a dostal se před něho. Doufal jsem, že závod dokončím druhý, ale pak jsem v jedné zatáčce udělal drobnou chybu,“ dodal závěr průběžně třináctý Rus Leonov.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist