Sam Lowes: Šampion třídy Supersport

Britský jezdec týmu Yakhnich Yamaha Sam Lowes vyhrál letošní titul mistra světa v kategorii Supersport. V sedle Yamahy YZF-R6 vyhrál pět závodů, pětkrát byl druhý a dvakrát nebodoval. Z Magny Cours odjíždí Lowes s celkem 225 body, což mu dává rozhodující náskok čtyřiačtyřiceti bodů na druhého Kenana Sofuogla.

V kalendáři mistrovství světa supersportů figuruje už poslední závod v Jerezu s maximem pětadvaceti bodů za vítězství. To znamená, že Sam Lowes získal titul už v předposledním podniku sezony na okruhu v Magny Cours. Třiadvacetiletý závodník v průběhu sezony předvedl bezvadný výkon a titul si jednoznačně zasloužil.

Aby Sam Lowes mohl slavit už po předposledním podniku sezony, potřeboval ve Francii dokončit závod na bodech. Pokud ale někdo čekal, že britský závodník pojede udržovací jízdu tak se velmi mýlil, protože to byl znovu on a jeho turecký soupeř a obhájce titulu Kenan Sofuoglu, kdo zvedl diváky ze sedadel a nabídl pořádně napínavou podívanou až do konce.

Pro Yamahu je to třetí titul supersportové kategorie v posledních pěti letech, ale pro Sama Lowese je jeho první a neskutečně cenný triumf, který se bude snažit zopakovat v MS Moto2, kde by měl po skončení sezony přestoupit. „Jsem velmi šťastný a rád bych poděkoval Yamaze a všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli,“ uvedl Sam Lowes.

„Od první jízdy s R6 v Jerezu, kde jsem se přidal k týmu, jsem měl velmi dobrý pocit a věděl jsem, že dokážeme bojovat o titul,“ pokračoval britský závodník. „Ovšem chtít a dokázat to jsou dvě různé věci a jsem velmi šťastný z titulu mistra světa. Dnešní závod byla ohromná zábava a hodně jsem si ho užil. Velmi moc chci poděkovat Kenanovi. Je to skvělý jezdec, jehož pokládám za přítele. Za tuto sezonu má můj velký respekt.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist