Sam Lowes deklasuje ostatní soupeře

Své suverenní Pole-Position přeměnil pilot s Yamahou během závodní neděle ve stejně suverenní vítězství. Mistr světa Kenan Sofuoglu byl proti němu bez šance.

Kenan Sofuoglu (TR/Kawasaki) musel nejpozději po závodním víkendu v Doningtonu zjistit, že 2013 má co do činění s výjimečným rivalem. Tři vítězné závody v řadě (Assen, Monza,  je bilance Donington), tři Pole-Position za sebou, to je bilance Sama Lowese. K tomu je nutno připočítat další Pole-Position a jedno druhé místo v Austrálii. Ani hodně na hranici, nebo lépe řečeno za hranicí, předváděný speciální jezdecký styl Turka, ho nemůže vyvést z klidu.
K nějakému souboji ovšem v Doningtonu ani nedošlo. Lowes zaútočil hned po startu a jel prostě pryč, zatímco Sofuoglu se po špatném startu nacházel v prvních čtyřech kolech hodně sevřen ve startovním poli. Teprve až se úřadující mistr světa probojoval na místo druhé, tak musel Brit začít zrychlovat a v cíli z toho byl náskok o dalších 7 sekund víc. "Předjíždět v Doningtonu není vůbec jednoduché, ale já jsem stejně tempu Sama Lowese nestačil. Byl zde prostě příliš rychlý. Možná bych prohrál o čtyři až pět sekundy, ale jedenáct bych stejně nestáhl. Ovšem s druhým místem zde jsem spokojen", uznal pilot týmu Mahi-Kawasaki.
Pro Sama Lowese šlo ovšem při domácím závodě o více, než jen o vítězství v závodě. 2012 zde vyhrál svůj první závod v MS-Supersport a letos chtěl úspěch za každou cenu zopakovat: "Chtěl jsem rozhodně vyhrát a to za každou cenu. Můj tým mně ovšem hodně pomohl. Po Warm-upu jsme udělali ještě nějaké menší změny v nastavení. Neměl jsem vůbec problémy udržet až do konce závodu vysoké tempo. Nyní jsem připraven na boj o titul mistra světa", doslova zářil po skončení domácího závodu britský pilot Lowes.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist