Rolfa nahradí v týmu Factory Vamag Zanetti

Vítěze prvního klání sezony WorldSSP Roberta Rolfa nahradí od závodního víkendu v Německu Lorenzo Zanetti. Rolfo sice v Austrálii získal pětadvacet bodů, ale v dalších šesti kolech sezony jich dohromady nasbíral osmnáct, takže se pořadím propadl z průběžné první příčky na současnou sedmou pozici.

Po víkendu v Misanu mají týmy WorldSSP letní přestávku a ta v případě stáje Factory Vamag znamená změnu na pozici jezdce. Roberta Rolfa nahradí od Německa až do konce sezony Ital Lorenzo Zanetti.

Devětadvacetiletý Zanetti závodil v italském šampionátu CIV, kde jel v třídě Superbike s Ducati Panigale. Nyní se vrací do světového šampionátu superposrtů, kde závodil čtyři sezony. Ital absolvuje dvoudenní testy a věří, že bude bojovat s předními jezdci.

K důvodům rozchodu s Rolfem uvedl manažer stáje Ghelfi Learco následující: „Hlavním důvodem byly neuspokojivé výsledky a fakt, že jsme nebyli schopni dosáhnout toho, čeho jsme očekávali.“

„Nikdy není příjemné někoho nahradit v polovině sezony a Robymu přeji jen to nejlepší,“
uvedl Lorenzo Zanetti. „Každopádně jsem nadšený, že se vracím do světového šampionátu zpět do sedla MV Agusty a pojedu s profesionálním a vášnivým týmem jakým je Team Factory Vamag. Potom, co jsem viděl v minulém roce si myslím, že patří mezi nejlepší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist