PTR je kompletní

Australan Matthew Davies je šestým a tedy posledním jezdcem, který doplní největší supersportový tým PTR na sezonu 2013.

2012 poslal britský tým PTR do závodů světového šampionátu supersportů celkem pět pilotů a tolik chtěl nasadit i na rok 2013. Nyní se ale jejich sestava rozrostla dokonce na šest. K doposavadním jezdcům: Imre Tothovi, Luca Marconimu, Nacho Calero Perezovi, Davidu Linortnerovi a týmové jedničce Sheridanu Moraisovi, přichází teenager Matt Davies 2013 z malých stocků.
16-letý rodák z australského West Waylongu se stal vítězem seriálu European Junior Cup 2011 a vloni startoval v kubatuře ME-Superstock-600ccm. Nejlépe dojel jako šestý na okruhu v MotorLand Aragonu. Pro bosse PTR Simona Buckmastera je ale Davies mužem budoucnosti: "Matt bude mít teprve v lednu 17 let, přesto už ukázal svůj jezdecký potenciál. Chceme s ním pracovat dlouhodobě a pomoci mu, aby se cítil v šampionátu dobře. Jsem přesvědčen o tom, že v budoucnu bude bojovat o titul mistra světa supersportů a dříve či později ho uvidíme závodit buď v superbikovém šampionátu nebo v MotoGP", je si jistý Buckmaster.

I když samozřejmě neexistuje žádná garance na pozdější úspěchy, tak pro tohoto 16-letého jezdce je tým PTR šťastnou trefou: "Jako Rookie si nemůžu přát lepší tým. Musím se hodně učit, ale budu mít kolem sebe ty správné lidi. V den svých 17. narozenin (22. ledna) pojedu poprvé s motocyklem PTR-Honda - nemohu se toho ani dočkat", říká nadšeně Davies.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist