PTR-Honda: Čeká tento tým těžká sezona?

Především díky britskému týmu PTR Honda vyhrála tato japonská značka v minulém roce mistrovský titul pro zúčastněné značky. Ovšem týmový šéf Simon Buckmaster nevěří, že by se mu podařilo navázat letos na úspěchy sezony 2012.

Sedm prvních míst zajistilo Hondě převahu v supersportovém šampionátu konstruktérů 2012 (Honda 287 bodů, Kawasaki 273), o šest z nich se postaral tým PTR zásluhou Julese Cluzela (F/4 vítězné závody) a Sama Lowese (GB/2x).

                               

Ovšem oba vítězní jezdci tým Simona Buckmastera na letošek opustili. Tým PTR Honda sice bude i nadále početně jasně největším týmem v paddocku SSP, ale pojede se šesti úplně novými jezdci. A nějaký výjimečný Top-pilot mezi nimi není, to ví dobře i Buckmaster.

            

"Bude hodně těžké, zopakovat ty fanstastické výsledky, které jsme dosáhli s Cluzelem a s Lowesem",
říká jasně boss PTR-Honda. Ovšem i on je optimistou a myslí si o následující sezoně: "Jak je jistě známo, pojedeme v roce 2013 s úplně novou sestavou týmu. Myslím si ale, že třeba Sheridan Morais bude schopen se etablovat na samé špici závodního pole".

Jako týmovou dvojku vidí Buckmaster Itala Lucu Marconiho: "Ten udělá u našeho týmu velký krok dopředu. A David Linortner by měl své velmi dobré místo s wild card na Nürburgringu potvrdit ve všech závodech", je názoru Brit.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist