První závod bez zraněného Gábora Talmácsiho

Jak jsme Vás již informovali, počínaje závodem v Imole, musí za náš tým nastupovat náhradní jezdec. Gáborovo zranění, které mu v Portimau způsobil roztržený rotor alternátoru je bohužel vážnější, než se původně myslelo a Gábor je stále v lékařské péči.

Z tohoto důvodu tým angažoval francouzského jezdce Valentina Debise, který v minulosti již v nejvyšší supersportové soutěži působil a má za sebou také zkušenosti z Moto2. Valentin v letošním roce působí ve francouzském mistrovství a nabídku týmu jet v Imole a Moskvě s nadšením přijal.
Bohužel pro něj nový okruh, změna motorky, změna pneumatik Dunlop na Pirelli se ukázala prozatím jako velké sousto. Zároveň také bohužel tým v pátek provázelo několik neočekávaných technických problémů a tak dosavadní působení v tomto závodě musíme považovat jako za jedno z nejhorších.
Start z poslední řady jsme opravdu nečekali a tak celý dnešní večer věnujeme spolu s Valentinem rozboru naprosto všeho, co nás jen napadne, abychom zítra ráno mohli s čistým svědomím konstatovat, že více se již udělat nedalo. Zároveň nás v pondělí čeká test zde v Imole, takže můžeme značně pokročit.

Vzhledem k dnešním výsledkům se nedá od zítřejšího závodu očekávat zázrak, ale celý tým udělá vše, aby to zítra dopadlo co nejlépe.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist