ProRace: Z Anglie bez bodů

Po včerejší náročné druhé kvalifikaci, kdy Ilario Dionisi obsadil 18. místo bylo rozhodnuto a také uděláno několik drobných změn v nastavení motorky tak, aby jezdec mohl svůj motocykl posunout v závěru závodu na některé bodované místo.

Hned ráno ve warmupu se ukázalo, že tato rozhodnutí byla správná, neboť Ilario Dionisi vylepšil své maximum. Proto celý tým nastupoval do závodu s velkým optimizmem a očekáváním. Také počasí se definitivně umoudřilo a podmínky pro závodění byly velmi příjemné. Návštěva téměř padesáti tisíc diváků.

Dionisi po drobném zaváhání v první zatáčce a projetí prvním kolem na 24. místě zajížděl velmi solidní časy a postupoval polem kupředu, až se asi v půlce závodu propracoval na skvělé šestnácté místo.
Bohužel mezi jeho skupinkou, která začínala právě oním šestnáctým místem a bodovanou patnáctkou se mezitím utvořila asi šestivteřinová mezera, kterou zkrátka nebylo možné dojet, a tak zde rozpoutal boj alespoň o první nebodované. Ilario zde ještě dvě kola před koncem vedl, bohužel ale po drobné chybce v samém závěru dojel na místě osmnáctém.

Tým nyní po návratu čeká skoro měsíční pauza, kde bude muset zhodnotit celou situaci a rozhodnout, kdo vlastně pojede až do konce sezóny.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist