ProRace Honda: Z letošního Assenu bez bodů

Vloni odjížděl český supersportový tým ProRace Honda z deštivého Assenu s nečekaným úspěchem, když náhradní jezdec v tomto týmu - za českého pilota Lukáše Peška - italský "tlouštík" Lorenzo Lanzi zde dokázal vyhrát...A letos?

"Bohužel se nám nepodařilo navázat na loňský téměř fenomenální úspěch Lorenza Lanziho po kterém jsme slavili triumf v závodě Supersportů. Po dvou těžkých pádech v letošní sezoně, obou nezaviněných, se trápíme s nastavením motorky, které by Gaborovi dalo tolik potřebnou jistotu k tomu, aby mohl zajet solidní výsledek", říká manažer týmu Jirka Hanyk.

          
 
"Start do závodu ze třinácté pozice se ale Gaborovi nade vše vydařil a cílem prvního kola projížděl na skvělém a především slibném osmém místě. Bohužel se mu nepodařilo udržet tempo v čelní skupině a po dvou pomalejších kolech se propadl do druhé skupinky, kde bojoval o bodovaná místa v první patnáctce. Tři kola před cílem se z šestnáctého místa posunul na patnácté, ale ke konci závodu toto místo neudržel a cílem projel na prvním nebodovaném. Nyní nás před dalším závodem v Monze čeká detailní analýza naprosto všeho, abychom za čtrnáct dní v Monze konečně našli tolik potřebnou jistotu a zajeli solidní výsledek na hranici první pětky.", dokončil hodnocení nepříliš úspěšného Assenu pro český tým manažer Hanyk.


          

Po třech závodech tak má český tým na svém bodovém kontě hodně nelichotivou nulu, ačkoliv před zahájením sezóny mysleli všichni v týmu určitě hodně výš.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist