Prorace: Dvacátá pozice na startu

Tři závody zbývají do odmávnutí letošní sezony. První z těchto tří závodů se jede tento víkend poprvé v asijské části tureckého Istanbulu. Před námi tu již závodila Formule 1 a MotoGP a nyní také Superbiky a Supersporty. Počasí v Turecku začalo velmi příjemně teplotami až ke 40 stupňům, ale dnešní ráno překvapilo hustým deštěm. Podzim se blíží i v Turecku.

Po nedojetém závodě na Nürburgringu se tým nachystal na další útok na přední příčky. Při zastávce doma sice nebylo příliš času, sotva dva dny, ale i tak jsme Ronanovi dokázali nachystat nový motor. Kamion poté putoval z italského Terstu do Turecka lodí společně se všemi ostatními kamiony.
Čtvrtek před závodem byl jako již tradičně využit beze zbytku k přípravě motorky, abychom v pátečním velmi horkém ránu zostra začali co nejlepším výsledkem. Trať konstruovaná pro formule je pro většinu jezdců nová a má několik velmi záludných pasáží. Jsou zde velmi rychlé rovinky, esíčka i prudká klesání a stoupání na horizont. Ronanův první dojem byl více než pozitivní a na první trénink se velmi těšil.

První, tentokrát netradičně devadesátiminutový trénink byl využit spíše pro naučení trati. Ronan v něm odvedl spoustu práce v nastavení motorky, protože žádná data z minulosti nejsou. Po devadesáti minutách a dvou ojetých zadních pneumatikách skončil na čtrnáctém místě. Odpolední kvalifikace již probíhala klasickým programem a výsledkem bylo třinácté místo se ztrátou na Lowese (2´00,000s) v podobě pouhé 1,3 sekundy.
Sobotní ráno nás poslalo do deště. Vinou červené vlajky byl trénink rozdělen. Posledních dvacet minut bylo posunuto až po superbikové kvalifikaci. V první části Ronan téměř dominoval, aby nakonec skončil druhý, ale do druhé části se asfalt vysušil a bylo z toho třinácté místo.

Hodně nadějí jsme tedy vkládali do odpolední druhé kvalifikace. Naneštěstí i tato byla narušena červenou vlajkou v samém závěru a pro nás to znamená, že zítra startujeme z dvacátého místa.
Ronan Quarmby (Prorace Team) - Honda CBR600RR
QP2: 20.místo - 2'00,843

„Na trati jsou dvě pasáže, se kterými se nedokážu srovnat. V jedné nedokážu správně najet, tudíž mám pomalý výjezd a ztrácím půl vteřiny. Na poslední sérii ostrých zatáček mi zase nevychází ani dvojka ani jednička. Prostě něco mezi. Musíme s tím ještě do zítřka něco udělat. Máme na to warm up a dneska ještě jednu procházku po dráze.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist