Premiéra v Evropě je pěkně ostrá

První evropský závod bývá nazýván skutečným začátkem sezóny Superbiků. Ačkoliv začátek - první závod v Australii - mají již týmy za sebou, sezóna naostro v Evropě začíná až tento víkend v italské Imole. Jen krátce, v prvním závodě vybojoval Lukáš skvělé desáté místo.

Tým již v minulosti závody v Imole absolvoval, nicméně pro Lukáše je Imola naprostou novinkou. Ve své bohaté jezdecké kariéře doposud neměl možnost v Imole závodit. I proto se oba úvodní dny, pátek i sobota věnoval hlavně poznávání trati.
"Imola je složitý okruh. Nevím, kterou stopu si vybrat. Jsou tu zatáčky přes horizont do kterých vůbec není vidět. Pokud to znáte, tak jste v pohodě, pokud ne, tápete jako já." přiznal po skončení kvalifikací Lukáš a dále dodal: "Vůbec se s tím neumím srovnat. Chtěl jsem jet chvíli s někým rychlým, abych viděl alespoň nějakou perfektní stopu, ale když už jsem se konečně někoho dočkal, měl jsem studenou gumu a málem jsem to zahodil. Pak jsem chtěl při vyjetí z boxu se na někoho napojit, ale výjezd z boxu je tady skoro čtyřicet vteřin, takže to taky nevyšlo. Prostě jsem tu nováček a podle toho to taky vypadá. Nicméně pozitivní je, že se stále zrychlujeme. Jde to pomalu, ale jde to. Dneska to ještě večer probereme a zítra během závodu to stejně bude jinak. Hlavně se mi musí povést start a pak udělám, co budu moct. Dohánět to ze 23. pozice bude sice strašné, ale uvidíme."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist