Pešek testoval v Aragonu

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek testoval se svým novým týmem ProRace dva dny ve španělském Aragónu. Nyní se přesouvá na další španělskou trať do Cartageny, kde ho čekají třídenní testy.

Přímo z letiště se našemu webu ozval týmový manažer ProRace pan Jirka Hanyk: "Dvoudennímu testu moc nepřálo počasí, celé úterý pršelo a tak nemělo vůbec význam jezdit. Ve středu se ale počasí umoudřilo a celý den jsme plně využili k testování. Lukáš tak seděl poprvé na supersportovém motocyklu Honda a byli jsme spokojeni."
Na trati jezdily i jiné týmy, daly by se srovnávat některé časy se soupeři, i když samozřejmě v současné době nehrají časy zas tak velkou roli? "Určitě, takže jen pro porovnání. Na trati byl třeba dvojnásobný mistr světa Kenan Sofuoglu se svým novým pracovním nástrojem, tedy továrním motocyklem Kawasaki. Pokud se na trati potkali právě Lukáš s Kenanem, tak byl schopen Lukáš jeho tempo určitou dobu akceptovat. Pokud ale jezdili každý zvlášť, tak jezdil Lukáš přibližně o dvě sekundy pomaleji než turecký jezdec", řekl nám o prvním testování Jiří Hanyk.
Samozřejmě, že nás také zajímala otázka, proč dostal příležitost Lukáš Pešek a jak je to vlastně s Patrikem Vostárkem? "Chtěli jsme jet s oběma jezdci, to byl ostatně náš cíl. Bohužel kvůli finančním možnostem jsme se museli rozhodnout jen pro jednoho z nich. A přece jen na jméno Lukáše Peška se shánějí sponzorské peníze lépe, to snad ani nemusím vysvětlovat", nepřekvapil nás svou odpovědí manažer týmu ProRace Jirka Hanyk.

Tým se nyní přesouvá na okruh "Circuito Cartagena", kde bude tým ProRace testovat od zítřka do neděle.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist