Ondra Ježek těsně před startem mistrovství světa

Českého motocyklového závodníka Ondřeje Ježka čeká první závodní víkend sezony mistrovství světa Supersportů. Pojede se v Austrálii na okruhu Phillip Island. Tam zkraje týdne proběhlo dvoudenní testování, při kterém Ondra upadl a pořádně si natloukl. Pár dní klidu mu ale pomohlo a nyní už se těší na ostrý závod.

Dvoudenní testy začal Ondra v pondělí osmým místem. V úterý ale na rozpálené trati upadl a musel na kliniku. V souhrnném hodnocení obou dnů mu pak patřila devátá příčka.

„Po docela úspěšných testech jsme měli volnou středu a čtvrtek dopoledne. Ve středu jsem spíš polehával, protože mě po úterním pádu bolelo celé tělo. Cítil jsem se jak naklepaný řízek. Měl jsem i teplotu a problémy s chůzí. Pak se situace trochu zlepšila a další dopoledne už jsem zvládl menší procházku. Odpoledne jsme pak absolvovali oficiální a týmové focení,“ prozradil Ondra svůj program mezi testy a začátkem závodního víkendu.

Ten odstartuje už v pátek 26.února a vzhledem k časovému posunu to bude už v půl druhé ráno našeho času. „Bude to náročné. V pátek nás čekají dva dlouhé hodinové tréninky, které určí desítku nejrychlejších jezdců do druhé části superpole. Do první části jde zbytek pole a z této skupiny dva nejrychlejší jezdci doplní těch prvních deset ve druhé části superpole. Na základě výsledků superpole se určí postavení na startovním roštu,“ popsal Ondra kvalifikační systém.

Přestože poslední dva dny nestrávil český jezdec kvůli naraženinám tak jak by si představoval, je připraven porvat se o co nejlepší umístění. „Jsem hodně motivovaný a věřím, že můj zdravotní stav bude od zítřka téměř stoprocentní,“ dodal závěreml Ondra.

Harmonogram závodního víkendu MS FIM Supersport v Austrálii - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist