Oba piloti Intermota zraněni

Na australském okruhu Phillip Island se dnes volným tréninkem a první kvalifikací začala letošní sezóna Supersport World Championship 2013. Bohužel oběma pilotům týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres nepřálo vůbec štěstí a potkaly je nepříjemné pády a to hned v prvním ranním volném tréninku.

Zatímco Luca Scassa má naštíplou kost na pravé ruce, tak David Salom je na podrobném vyšetření v nemocnici. Italský pilot sice zkoušel odpoledne ještě trénovat, ale bolest byla opravdu hodně velká.

Ital Luca Scassa byl ošetřen v místní Clinica Mobile přímo na okruhu Phillip Island, jeho španělský týmový kolega David Salom byl dopraven helikoptérou – společně s manažerem týmu Joskou Kubíčkem, který ho pochopitelně doprovázel – do nemocnice, kde byl podrobně vyšetřen. A momentálně se v ní nachází a čeká na neurologické vyšetření.
Joska Kubíček: „Bohužel je to hodně nešťastný začátek sezóny 2013. Já sám jsem zestárl minimálně o 10 let. Oba dva pilloti se ovšem nevzdávají a chtějí letošní premiérový závod absolvovat. Luca dokonce poslal Davidovi SMS, ve které stálo: Zítra se sejdeme v našem boxu. Dobrá bojovná nálada je tedy neopouští, stejně jako celý tým. Ten ostatně opět skvěle zapracoval a motocykly pro oba jezdce jsou už reparovány a připraveny na zítřek. Držte nám palce, ať to dopadne dobře“.

A jak vůbec k těmto pádům došlo? Při předchozím tréninku „australských veteránů“ zřejmě jednomu z nich v 11. zatáčce vytekl olej a neštěstí bylo hotovo. Během tohoto tréninku byla celkem 5x vyvěšena červená vlajka a na zemi se ocitli jezdci nejdříve v zatáčce 2., tak později v zatáčce číslo 11: Gabor Talmacsi, Eduard Blokhin, Christian Iddon, Mitchell Carr, Lorenzo Zanetti, David Salom, Balazs Nemeth, Fabio Menghi, Luca Scassa, Vladimir Leonov, Josh Hook, Luca Salvadori, Michael van der Mark, Alex Schacht, Raffaele de Rosa a Alex Baldolini.

Rozhodnutím ředitelství závodů pak byl nedělní závod zkrácen z původně plánovaných 21 kol na pouhých 15, ovšem budou se rozdávat plné body.

Náš tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres přeje všem jezdcům, kteří byli postiženi dnešními pády, co nejrychlejší úplné uzdravení a brzký návrat do sedla jejich závodních motocyklů.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist