O víkendu nahradí Sofuogla Thajec Warokorn

Úřadující mistr světa Kenan Sofuoglu nenastoupí do druhého podniku světového šampionátu supersportů v Thajsku, což již bylo předem avizováno před úvodním kolem v Austrálii. Tentokrát ale jeho motorka nezůstane stát v boxech a do jejího sedla usedne thajský závodník Thitipong Warokorn. Tým Kawasaki Puccetti Racing tak letos poprvé nastoupí, společně s Kyle Ryde, ve dvoučlenné sestavě.

Nedoléčené zranění zápěstí a palce neumožnilo Kenanu Sofuoglovi absolvovat první závod roku na Phillip Islandu. Turek sice odjel oba dny oficiálních testů, ale nebyl zdravotně natolik fit, aby dokázal zdolat kompletní délku závodu. Předpokladem je jeho návrat ve španělské Aragonii, což je třetí kolo sezony 2017.

V Austrálii tým Kawasaki Puccetti Racing Turka nikým nenahradil, ale tentokrát už jeho Kawasaki nebude zahálet, protože s ní pojede místní závodník Thitipong Warokorn. Thajec má zkušenosti z mistrovství světa prototypových motocyklů Moto2 a teď má čerstvou smlouvu s Kawasaki pro thajský superbikov šampionát, který už v minulosti dvakrát vyhrál.

„Podnik WorldSSP v Buriramu bude mým prvním pod deštníkem Kawasaki, protože letos budu závodit s Kawasaki Ninja ZX-10R v thajské superbikovém šampionátu,“ řekl Thitipong Warokorn a závěrem dodal: „Je pro mě velké štěstí dostat šanci jet v továrním týmu WorldSSP s motocyklem Ninja ZX-6R. Je to můj domácí okruh a znám ho moc dobře.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist