Novinky ze supersportů

Startovní rošt supersportů nabírá pomalu svou konkrétní podobu a několik nových jezdců nám ho doplnilo.

Zbrusu nový tým se objeví ve světovém supersportovém šampionátu. Spojením dvou sponzorů Martini a Pata vznikl nový tým a ten pojede s italským šampioném malých stocků Dinem  Lombardim. V loňském roce vyhrál tým Martini Corse italský šampionát a zúčastnil se pararelně i mistrovství Evropy v kubatuře "Superstock-600". Zde vyhrál Lombardi závod na Masarykově okruhu a skončil na podiu ještě v Monze. To společně s dalšími třemi umístěními v Top-10 znamenalo celkově skvělé páté místo.
Tyto výsledky přesvědčily týmového manažéra Claudia Quintarelliho ke změně kubatury a k přechodu do šampionátu supersportů a když se k tomu přidal finanční sponzorský příspěvek - vedle firmy Martini - producenta popcornu a chipsů Pata, tak bylo rozhodnuto: "Příchod firmy Pata jako hlavního sponzora nám dává jistotu, že v roce 2012 budeme konkurence schopní".

Evropský vicemistr stocků do 600 ccm Joshua Day bude dalším příchozím jezdcem do supersportového šampionátu. 22-letý Američan vyhrál v roce 2011 dva závody ke kterým přidal další čtyři podiová umístění. Tím skončil Joshua Day celkově na druhém místě za Australanem  Jedem Metcherem. Americký mladík tak pojede na stejné značce motocyklu jako doposud, v týmu manažéra Gianniho Ramella "Go Eleven" bude sedlat Kawasaki ZX-6R.
Dalším novým příchozím bude Brit Martin Jessop, který přichází z britského šampionátu. Jessop pojede za tým PTR-Honda.

A ještě jedna zajímavost: Jedná se o téma, zda se na okruhu Miller Motorsport Park pojedou závody supersportů či nikoliv. Původní verze Infrontu sice byla, že se tam supersporty pojedou, ovšem nyní dle aktuálního mailu právě od promotéra Infrontu to tak nevypadá, i když dle Josky Kubíčka se to může do prvního závodu na Phillip Islandu ještě vše změnit. Problémem je velikost místního paddocku a zda se v Milleru pojede kromě klasického profesionálního šampionátu AMA i "amatérská" verze AMA. A jelikož to zatím vypadá, že ano, tak by tyto závody amatérské AMA vytlačily z amerického paddocku supersporty, neboť tolik místa v paddocku u města Lake Salt City zase není!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist