Něco takového jsem nečekal, prozradil Svoboda, vítěz z Assenu

Tak tomu se říká vstup do sezony. Parádní úvod letošního ročníku předvedl český závodník Petr Svoboda (Kawasaki), jemuž se v úvodním podniku MS Supersport 300 podařilo v Assenu vyhrát oba závody. Před víkendem v Barceloně mu patří plný počet bodů a to znamená, že je zároveň lídrem průběžného hodnocení.

Ještě loni neměl Petr Svoboda stálé místo v mistrovství světa, nicméně náhoda tomu chtěla, že v týmu Jakuba Smrže došlo ke zranění jezdce a český tým angažoval do pozice náhradníka právě Petra Svobodu. Ten vloženou důvěru nezklamal a patřil mezi ty jezdce, kteří usilovali o přední pozice. Díky tomu, že svůj potenciál měl kde ukázat, získal místo pro letošní ročník u týmu Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki.

Po pátečních trénincích byl Petr Svoboda s minimální ztrátou sedmý nejrychlejší. V sobotním Superpole se mu už tolik nedařilo, když si vyjel jedenácté místo na startu. Tento hendikep ale českému jezdci nezabránil v tom, aby v závodech bojoval o přední příčky a ve finále i o vítězství v závodu. Ten první v sobotu vyhrál, ve druhém byl v neděli třetí, ale po penalizaci soupeřů mu patří další prvenství, takže neuvěřitelný zlatý double pro českého závodníka.

Úspěšný závodní víkend v Assenu, Petr Svoboda komentoval slovy: „První závod byl pro mě obtížný, jelikož jsem s proměnlivými podmínkami válčil v Superpole. Chtěl jsem být po startu co nejdřív v první skupině. Najel jsem pár míst, získal potřebné tempo, počkal na posledních pět kol, a nakonec se mi podařilo vyhrát.“

„Nečekal jsem to, ale vítězství přišlo samo. V posledním kole jsem byl druhý, ale Samuel Di Sora udělal chybu a na rovince se mi ho povedlo předjet. Zůstal jsem pak na první pozici a závod dokončil. Druhý závod byl tak jako pokaždé šílený. V letošní sezoně bylo mým cílem dokončit každý závod v první desítce, možná v první pětce. Něco takového jsem ale nečekal. Bylo to úžasné!“
dodal Svoboda.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist