Náročný, přesto úspěšný domácí víkend pro Mahiase

Francouz Lucas Mahias měl před domácím podnikem v Magny Cours jasný cíl a to porazit Kenana Sofuogla a převzít vedení v průběžném hodnocení mistrovství světa supersportů. V sobotu ale Francouz havaroval na mokré dráze, zranil si přitom zápěstí a na startu závodu mu patřila až dvanáct pozice.

Jenže motocyklový sport je někdy nevyzpytatelný a zatímco v neděli Lucas Mahias startoval do závodu dvanáctý, jeho největší rival, a v tu dobu lídr šampionátu Kenan Sofuoglu, mířil zpět do Turecka, protože si pádem v sobotním Superpole způsobil poranění pánve.

Hned v prvním kole po startu Lucas Mahias koliduje s Michaelem Canduccim a propadá se až na devatenáctou pozici. Úvod závodu nic moc a šance využit absence Sofuogla byla dál než se dalo předpokládat. Osmadvacetiletý jezdec v barvách GRT Yamaha Official WorldSSP ale nic nevzdal, zabral a ve finále z toho bylo čtvrté místo v cíli a vedení v soutěži.

„Byl to úžasný závod,“ řekl po jeho skončení Lucas Mahias. „Startoval jsem dvanáctý a měl náročných pár úvodních kol, nicméně s mi podařilo odvrátit pád. Když jsem zjistil, že jedu devatenáctý, musel jsem udržet chladnou hlavu a dostat se zpátky dopředu. Byl to hodně dlouhý závod, ale jsem s ním spokojen, třebaže bych doma raději stál na stupních vítězů. Byl to dobrý výsledek a hodně bodů do šampionátu zejména s ohledem na Kenanovo zranění.“

Ještě v sobotu ale nebyl Mahias po pádu velkým optimistou. „Pro mě to byl velmi špatný den, takže je neuvěřitelné, jak to v neděli nakonec dopadlo. Je mi samozřejmě líto Kenana, protože bych raději závodil s ním a snažil se vyhrát. Nad titulem teď nepřemýšlím, jen chci pokračovat v plánu z úvodu roku, a dávat do každého závodu maximum, abych ho vyhrál. Myslím, že není nutné v tuto chvíli myslet na bitvu o titul.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist