Místo Davida Saloma pojede Florian Marino

Zranění španělského pilota Davida Saloma z českého týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres se ukázalo horší, než se původně očekávalo. Vicemistr světa MS-Supersport 2011 tak musí vynechat svůj domácí závod na okruhu Motorland Aragón.


Jak jsme vás už informovali, David Salom havaroval při motokrosovém tréninku v sobotu 30. března tak nešťastně, že si roztrhl svou pravou ruku. Následujících testů právě na okruhu MotorLand Aragón se tak za tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres zúčastnil pouze italský jezdec Luca Scassa.

Při dnešní lékařské kontrole Davida Saloma ale přišla jobovka. Zranění se ukázalo vážnější, než se zdálo a ještě dnes odpoledne byl španělský jezdec operován.

                            

Místo něho tak pojede v Alcanizi - a možná i v Assenu - francouzský jezdec Florian Marino. Tento 20-letý rodák z Cannes závodí v seriálu stocků a supersportů od roku 2009. V sezóně 2010 se stal vicemistrem Evropy do 600 ccm, v 2011 se umístil v MS-Supersport jako devátý. Vloni startoval za nově vzniklý indický tým MSD R-N, který do šampionátu vstoupil od závodu na Masarykově okruhu. Letos měl smlouvu se stejným týmem, i když pod jiným názvem. Tento tým byl ještě před sezónou "zeštíhlen" na pouhé dva piloty (Sofuoglu a Foret) a Marino tak zůstal bez motorky v šampionátu MS-Supersport, ovšem byl i nadále pod smlouvou s Kawasaki. Proto celkem logicky se stal náhradníkem za zraněného Davida Saloma.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist