MIE Racing bude závodit také v seriálu WorldSSP

MIE Racing, společnost Midori International Engineering, jenž vlastní Midori Moriwaki, rozšíří pole své působnosti v MOTUL FIM Superbike World Championship o seriál MS supersportů. Tým se sídlem v Praze již závodí v královské kubatuře MS superbiků a nyní bude poprvé součástí pole supersportů. MIE Racing spojí síly s týmem MS Racing a dvojice jejich jezdců bude závodit na strojích Honda CBR600RR v barvách MIE MS Racing Honda.

Jezdecká sestava nově vytvořeného týmu je jasná už nyní. Prvním jezdcem je sedmadvacetiletý Tarran Mackenzie, velmi zkušený a talentovaný závodník mezi jehož největší úspěchy patří titul British Supersport 600 z roku 2016 a titul British Superbike z roku 2021. „Jsem skutečně nadšený, že se můžu přidat k týmu MIE MS Racing Honda a být součástí šampionátu WSSP!” řekl Tarran Mackenzie. „Mým velkým cílem byl návrat zpět na úroveň světového šampionátu a myslím si, že závodění ve třídě World Supersport je perfektní způsob, jak se učit a posouvat dál. Chtěl bych Midori a celému týmu moc poděkovat za to, že mi dali tuto příležitost.”

Týmovým kolegou Brita bude Malajec Adam Norrodin, který má za sebou tři kompletní sezony v mistrovství světa Moto3, kde byl také týmovým kolegou Jakuba Kornfeila, závodil v Moto2 a v roce 2020 skončil na druhém místě v asijském šampionátu SS600 Road Racing. „Je mi ctí a výsadou, že se můžu připojit k týmu MIE MS Racing Honda a chtěl bych moc poděkovat Midori Moriwaki za to, že mi dala šanci závodit na světové scéně. Hodlám do toho dát všechno, protože je to skvělá příležitost v rámci mé profesní budoucnosti,” dodal Adam Norrodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist