Marino pátý, Jacobsen osmý, překvapil dvanáctý Law

Jezdci české stáje Intermoto Kawasaki Ponyexpres zaznamenali úspěšný víkend v Magny Cours, když Florian Marino s Patrickem Jacobsenem bodovali v první desítce a nováček v týmu Mason Law ve svém prvním závodu zajel na dvanácté místo. Před cestou do Kataru je Marino třetí a na druhého Cluzela ztrácí dvanáct bodů.

V tiskové zprávě týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres se uvádí:
Po včerejší kvalifikaci startoval PJ Jacobsen z druhé, Florian Marino pak ze třetí řady závodního roštu. Nováček na asfaltových okruzích Mason Law jedoucí za Intermoto Ponyexpres vyrazil z 22. místa. Florianův rival J. Cluzel startoval z pole position a Marino měl nelehký úkol porazit právě Cluzela, aby si udržel celkově druhou pozici. Po nešťastném pádu K. Sofuogla se J. Cluzel dostal na první místo, Marino naopak začal na čelo závodu ztrácet.
Jacobsen se během závodu postupně propracovával na přední pozice, ale kvůli předčasnému konci závodu neměl větší šanci se prosadit. J. Cluzel tak suverénně vyhrál závod v Magny Cours a dostal se na celkové 2. místo v šampionátu. Florian ztrácí na Cluzela 12 bodů, a proto pro něj bude závod v Kataru velmi těžký, nicméně všichni se budou snažit udělat maximum pro to, aby uspěl. Nováček Mason Law zajel v dnešním závodě skvělé 12. místo a zúčastní se také posledního závodu letošní sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist