Luca Scassa: "Byl jsem v beznadějné situaci"

Ital Luca Scassa zažil v posledních dvou letech vše, co se ve sportu dá zažít: tedy jak strmé pády, tak také velké úspěchy.


Začátkem sezóny 2011 vedl Luca Scassa MS-Supersport, na konci roku to znamenalo celkově 5. místo. V loňském roce musel tento italský jezdec sestoupit z MS do národního šampionátu a začal jezdit BSB - ovšem bez úspěchů: na závěr byl klasifikován jako 15.



Tento rok pojede «The Rocker» opět MS-Supersport, tedy kubaturu, kde už třikrát vyhrál.





Teprve před začátkem letošní sezóny se Scassa domluvil s českým týmem Intermoto Ponyexpres Kawasaki manažera Josefa Kubíčka. Akce "Last-Minute" se podařila, Scassa mohl startovat na Phillip Islandu. Bohužel hned v prvním volném tréninku Scassa havaroval a poranil si zápěstí pravé ruky. Ze startovního místa 20 se skvělým výkonem probojoval až na 6. místo v cíli. 


"Byl jsem v beznadějné situaci, ale podařilo se mně ji vyřešit. Před prvními oficiálními testy jsem motocykl vůbec neviděl. Potom jsem hned v prvním volném tréninku spadl, zřejmě na olejové skvrně po předchozím tréninku kubatury Classic-Bikes. Do sobotního večera jsem toho moc neobjel. Sice jsem to zkoušel ve druhé kvalifikaci, ale bolesti v mém zápěstí byly hodně silné",
vysvětlil Scassa svou situaci při závodním australském víkendu.

  

Pro závod dostal Scassa od Dr. Corbascia utišující prášky, bez nich by nemohl vůbec startovat. Ačkoliv byl tedy start do sezóny 2013 hodně těžký, tak je 29-letý pilot vůbec rád, že může zase závodit v MS-Supersport: "Sice znovu opakuji, že kubatura Supersport není nic pro mě, neboť měřím 185 cm a vážím 80 kg, což je moje nevýhoda bez ohledu na to, který motocykl sedlám. Ale dokáži se docela dobře přizpůsobit, v roce 2011 jsem zajel několik dobrých závodů. Co mě ale hlavně těší, že opět závodím v MS. Po tom těžkém roce v BSB jsem měl už strach, že problém je ve mně. Ale během závodu na Phillip Islandu jsem poznal, že jsem pořád ještě dobrý... prostě jsem nezapomněl, jak se na motocyklu závodí. Vše se odehrává v jezdcově hlavě, pilot musí mít trpělivost, aby jezdil rychle."
Jako řada dalších jezdců, bude také duo Intermota Scassa a David Salom testovat příští týden na okruhu MotorLand Aragón, tedy ještě předtím, než tam začne druhý závodní víkend letošního MS-Supersport, tedy evropská premiéra.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist