Lorenzo Lanzi míří do supersportů

Italský jezdec Lorenzo Lanzi pojede v Assenu za český tým ProRace závod supersportů.

Ital Lorenzo Lanzi nahradí minimálně v dalším závodě mistrovství světa supersportů českého jezdce Lukáše Peška v pražském týmu ProRace.
Dvojnásobný vítěz závodů Grand Prix kubatury stopětadvacítek a čtvrtý jezdec MS 2007 se s týmem ProRace rozešel po minulém závodě v Imole, jak jsme vás včera informovali v tomto článku.
Italský jezdec Lorenzo Lanzi - rodák z Ceseny má na svém kontě celkem 130 závodů světového šampionátu superbiků, při kterých stál 7x na bedně a tři závody dokázal také vyhrát (Lausitzring 2005, Magny Cours 2005 a Valencia 2008). V sezónách 2006 a 2007 byl oficiálním továrním jezdcem Ducati a v šampionátu skončil celkově jako 8., resp. 7. Rok předtím, 2005 byl se soukromým motocyklem této značky celkově 9., když jezdil za tým Ducati SC Caracchi.

Zkušený Ital má za sebou i jednu sezónu ve světových supersportech, když v sezóně 2004 obsadil v tomto šampionátu skvělé 5. místo celkově.

Lorenzo Lanzi je velmi spolehlivým pilotem, který ale bohužel není schopen v poslední době sehnat dostatek peněz na své závodění. Je ovšem pro své jezdecké schopnosti velmi žádaným náhradníkem a v paddocku WSBK je pro svou klidnou a vstřícnou povahu u všech hodně oblíbený.

V loňském roce absolvoval 30-letý Lanzi celkem 6 závodů WSBK v týmu BMW Motorrad Italia místo zraněného Jamese Toselanda a nejlépe dojel v italském Misanu na 11. místě.
Manažér týmu ProRace Jiří Hanyk řekl k angažování italského jezdce: „Angažování italského jezdce Lanziho není rozhodně důvodem přílivu sponzorských peněz, neboť náš tým ProRace měl a má sezónu 2012 v mistrovství světa supersportů finančně 100% pokrytou!, nýbrž chuť konečně se věnovat závodění a dosažení kvalitních výsledků, v což s Lorenzem doufáme a věříme."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist