Letos podruhé v Anglii, ale tentokrát s opravdovým anglickým počasím

Na druhý letošní anglický závod, který se jede na Silverstonu, tým nachystal Gaborovi zcela nový motor, s novou specifikací a vůbec se nachystal tak, aby nebylo žádné možné překvapení. Jdeme do tohoto závodu s cílem v první desítce, ale spíše pětce.

Že to nebude vůbec jednoduché, nám bylo jasné už poté, co jsme zhlédli předpověď počasí. Ta říkala, že bude buď pršet a na střídačku svítit sluníčko, nebo že bude pršet.

Druhá varianta by byla určitě milosrdnější, jelikož by nám ušetřila spoustu těžkých a riskantních rozhodnutí.

Jediný suchý trénink byl nakonec hned první páteční. V tom Gabor zajel 12. nejlepší čas z celkově 32 jezdců. Slušný výsledek, ale chtěli jsme trochu víc. Od té doby se ale nad Silverstone nastěhovala varianta počasí déšť - sluníčko.

Loterie s pneumatikami, loterie s podvozkem.

Proto odpolední první kvalifikace - 11. místo. Bylo nám jasné, že budeme muset trochu víc než obvykle riskovat. Sobotní ranní volný trenink a risk se nám tentokrát vyplatil. Celých zhruba 35 minut se jelo na mokrých gumách, ale trať ke konci začala velmi rychle usychat, a tak rozhodnutí na poslední dvě kola poslat Gabora na suchých pneumatikách se ukázalo jako naprosto správné. Zajel skvělý pátý čas a všichni jsme konečně mohli být spokojeni. V podstatě jako přes kopírák se jela i druhá kvalifikace. Ke konci opět nad okruhem svítilo sluníčko, a tak rozhodnutí poslat Gabora tentokrát aspoň na pneumatikách intermédia - něco mezi mokrou a suchou variantou - se zdála skvělá příležitost. Nicméně po odjetí prvního kola začalo z téměř modrého nebe pršet a bylo hotovo. Nekonalo se žádné zlepšení a tak do zítřejšího závodu startujeme ze 14. pozice. Zajet zítra výsledek podle našich představ bude hodně těžké, ale uděláme pro to všechno.

Dnes dopoledne jsme si dokázali, že na to máme.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist