Konec "indiánské" pohádky!

S velkou pýchou byl v indickém městě Mumbai představen čtyřčlenný supersportový tým Mahi Racing a to celkem se čtyřmi jezdci. Ještě před prvním testem v Jerezu, který začne v pondělí a bude trvat tři dny, je ale všechno úplně jinak.

Zrekapitulujme si trochu události posledních měsíců: V polovině uplynulé sezony vznikl tým MSD R-N Racing s jezdci  Britem Danem Linfootem a Francouzem Florianem Marinem, do jehož čela se postupně dostal ex-technický ředitel týmu Kawasaki Intermoto, jistý Andrew Stone...!

Jelikož mistrovský tým Lorenzini měl už během sezony velké finanční problémy, a chybějící peněžní závazky musela doplatit Kawasaki, tak závodění továrního supersportového týmu Kawasaki bylo na sezonu 2013 svěřeno novému indickému týmu Mahi Racing.
Ten měl mít celkem čtyři jezdce a bombastické představení tohoto týmu se konalo v indickém Mumbai. Do týmu byl přetransferován mistr světa Kenan Sofuoglu z Turecka, stejně jako čtvrtý z letošního MS Fabien Foret z Francie, naposled ve službách hradeckého týmu Intermoto Step.

          

V juniorském týmu této stáje měli jet stejně jako v uplynulé sezoně Brit Dan Linfoot a Francouz Florian Marino. O finanční pokrytí týmu se kromě jiného měla starat také indická kriketová hvězda Mahendra Singh Dhoni, který je velkým fanouškem motocyklového závodění.

Nyní je ale vše jinak. Oba dva "junioři" Dan Linfoot a Florian Marino dostali "padáka", a hledají volnou závodní sedačku. Do velmi vysokého kursu se tak dostal český tým Kawasaki Intermoto manažera Josky Kubíčka a "netrhnou se u něho doslova dveře". 

Během nejbližších hodin by tak mělo být jasné, kdo za královehradecký tým v příští sezoně pojede, zdá se ale, že z důsledků těchto "indiánských" novinek by mohl navzdory všem pesimistickým odhadům jet tým Kawasaki Intermoto v roce 2013 opět se dvěma piloty.
K uvažovanému vicemistru světa z minulého roku Davidovi Salomovi (28 let) - jehož podepsání smlouvy s českým týmem Kawasaki Intermoto je na spadnutí!, přibude zřejmě mladý - teprve 19-letý francouzský pilot Florian Marino, zatímco 24-letý britský jezdec Dan Linfoot - s podiem ve finále na Magny Cours - se bude muset spokojit s národním britským šampionátem.   

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist